böbrek şiş - ciğer şiş - böbrek ve ciğer şiş nasıl yapılır


Malzemeler:

500 gr Dana Böbreği (yağları temizlenmiş ve kuşbaşı doğranmış)
500 gr Kuzu Ciğeri (kuşbaşı doğranmış)
4 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
6 Çorba Kaşığı Kırmızı Şarap
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1 Çay Kaşığı Tuz
Kahve Kaşığının Ucuyla Karabiber


HAZIRLANIŞI :

Hazırlanması kolay olan böbrek ve ciğer şişi, öğle ve akşam yemeklerinde servis edebilirsiniz.

Büyük bir çukur tabakta rafine yağı, kırmızı şarabı, kekiği, tuzu ve biberi karıştırıp, böbrek ve ciğerleri oda sıcaklığında 4 saat bu karışımın içinde bekletiniz.
Izgaranızı yüksek sıcaklıkta kızdırınız.

Kuşbaşı ciğer ve böbrekleri bir ciğer bir böbrek sırasıyla şişlere geçirip, her tarafını 4'er dakika kızartınız.

Kızardıktan sonra, içinde yatırdığınız şaraplı karışıma bir kere bulayıp, servis ediniz.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 720
favori
like
share
ayrılıkların şairi Tarih: 05.04.2009 17:25
tam servis vakti ya banada:S