Patlıcanlı Fıstıklı Pilav

Son güncelleme: 29.03.2009 22:22
  • Patlıcanlı Fıstıklı Pilav Tarifi - Patlıcanlı Fıstıklı Pilavın Yapılışı - Pilav Tarifi

    noimage

    Malzemeler:

    500 gr kuzu kuşbaşı
    1 kg pirinç(30 dk. sıcak tuzlu suda ıslatılmış)
    4 adet patlıcan(kuşbaşı doğranıp kızartılmış)
    1.5 çay bardağı Antep fıstık içi
    1.5 çay bardağı Badem içi
    tuz

    Yapılışı :

    Kuzu etini iyice yumuşayana kadar pişirelim ve suyunu bir kaba süzelim.(Düdüklü tencerede 20 dk. kadar pişirdim)Fıstık ve bademleri pilavı pişireceğimiz yapışmaz tabanlı tencereye yayalım.Üzerine haşlanmış kuzu etlerini yayalım.Etlerin üzerine kızarmış patlıcanları yayalım.Pirinci yıkayalım süzelim ve patlıcanların üzerine yayalım.Etsuyuna yeterince tuz ekleyerek pirinçlerin kenarından üzerini 1 parmak geçecek kadar yavaşça tencereye akıtalım.Eğer etsuyu az gelirse kaynar su ekleyelim.Kaynayınca çok kısık ateşte pirinçler yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirelim.15. dk kadar dinlendirip tencerenin üzerine geniş bir tepsi kapatalım ve dikkatlice ve hızlıca ters çevirelim.
#29.03.2009 22:22 0 0 0