Yeşim Ceren Bozoğlu, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yönetmen, eğitmen.


Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Oyunculuk Bölümü mezunu olan Yeşim Ceren Bozoğlu, sanat yaşamına tiyatro ile başladı. Devlet Tiyatrosu, Şehir Tiyatroları, Duru Tiyatro gibi topluluklarda yer alan sanatçı, yönetmenlik de yaptığı tiyatro oyunlarının yanı sıra çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol almakta ve Duru Tiyatro'daki oyunculuk atölyelerinde oyuncu koçluğu ve eğitmenlik yapmaktadır. Mirkelam'ın Asuman Pansuman ve Rober Hatemo'nun Doludizgin adlı kliplerinde de oynamıştır.2 Eylül 2007'de oyuncu Sinan Çalışkanoğlu ile evlenmiştir.

Rol aldığı ve yönettiği bazı oyunlar

* Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım
* Örümcek Kadının Öpücüğü
* Tersine Dünya
* Sessizlik
* Arthuro Ui'nin Önlenebilir Yükselişi
* Totlar
* Oyun Nasıl Oynanmalı

Filmografisi
* Deli Deli Olma - 2008
* Kısık Ateşte 15 Dakika - 2006
* Eve Dönüş - 2006
* Polis - 2006
* Doktorlar - 2006
* Alanya Almanya - 2005
* The İmam - 2005
* Öteki Gece - 2005
* Meleğin Düşüşü - 2004
* Bir Aşk Hikayesi - 2004
* İki Genç Kız - 2004
* Arapsaçı - 2004
* Günahım Neydi Allahım - 2003
* Sultan Makamı - 2003
* Azad - 2002
* Gülbeyaz - 2002
* İngiliz Kemal - 2001
* Yeditepe İstanbul - 2001
* Gece Martıları - 2000
* Sıcak Saatler - 1998

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 4481
favori
like
share
erenmelek Tarih: 30.03.2009 14:58
Çok sevdiğim ve beğendim bir oyuncudur...Paylaşım için teşekkürler