Malzemeler

Kek Malzemesi

1.5 Su Bardağı Pudra Şekeri
200 gr Tereyağı
2 Portakal Kabuğu Rendesi
10 Yumurta

Krema Malzemesi

200 gr Kayısı Püresi
3.5 Çay Bardağı Şeker
10 Yumurta Sarısı
500 gr Çırpılmış Şanti


Tarifi

Çukur bir kapta pudra şekeri, yumuşamış tereyağı ve portakal kabuğu rendesini mikserle iyice karıştırın. Karışıma çırpılmış yumurtaları ekleyip yeniden karıştırın.
Karışımdan aldığınız parçaları tavada ince plakalar halinde kızartın. Keke benzeyen kızarmış hamurları bir gün süreyle buzdolabında bekletin.

Kayısıyı püre haline getirip kaynatın. Kaynamakta olan püreye 10 yumurta sarısı ve toz şeker karışımını yedirin. Çırpılmış şantiye kayısı püreli sosu ekleyip iyice karıştırın, buzdolabında bir süre dinlendirin.

Hazırlamış olduğunuz keklere ağaç gövdesi gibi şekil vererek ortasına kremayı dökün. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Pastayı dilediğiniz istediğiniz şekilde kesip, süsleyerek servise sunun.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 704
favori
like
share
Sylar Tarih: 02.04.2009 12:07
Hakketen çok değişik bir sunum.
SU-PERISI Tarih: 02.04.2009 11:59
Degişik görüntüsü var elinize saglık.
CANÖZÜM Tarih: 30.03.2009 20:42
paylaşımın için teşekkürler
güzel görünüyo..
AYIŞIĞI Tarih: 30.03.2009 20:28
paylaşımlarınız için çok teşekkürler
ellerinize sağlık