Hibeş

Son güncelleme: 30.03.2009 23:56
  • noimage

    Malzemeler :
    250 gr açık tahin,
    2 adet limonun suyu
    6 iri diş dövülmüş sarmısak
    3 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
    3 çay kaşığı kimyon
    2 çay kaşığı toz karabiber
    2 çay kaşığı acı pul biber(isot olmaz)
    1 çay kaşığı tuz
    1 su bardağı ılık su



    Hibeş
    yemeğinin hazırlanışı:
    Tahinin tamamı derince bir kaba konur. Sayılan baharatlar ve tuz eklenir. Önce limon suyunun yarısı eklenerek tahta kaşıkla iyice karıştırılır. Hibeş koyu bir hal alınca ılık su yavaş yavaş eklenerek karıştırılır. Böylece hardal kıvamı elde edilmeye çalışılır.

    Bunun için limon ve ılık sudan yararlanılır. Tahinin yağı hibeşin üzerinde yüzmememelidir. Damak zevkinize göre daha fazla sarmısak, limon ve acı pul biber konabilir.
#30.03.2009 14:35 0 0 0
  • ellerine sağlık nergishciğim
#30.03.2009 23:56 0 0 0
  • Hibeş Konusuna Benzer Konular
  • Böyle bir şey olamaz.! Hiç alakalı konu bulamadık.
  • Plastik Gıda Ambalajı 30.03.2009 23:56