Malzemeler :
Yarım kilogram koyun eti
Yarım kilogram bulgur
1 adet soğan
Tereyağı
1 su bardağı nohut
1 çay bardağı besni üzüm
Tane karabiber
Karanfil


Alatlı Pilav
yemeğinin hazırlanışı:
Alatlı pilav baharatlı pilav demektir. Önce kuzu etini beş çeşit baharat, tane karabiber ve karanfil ile terbiye yapın. Daha sonra etleri su ilavesi ile pişirin. Aynı karışım ile ince doğranmış soğanı da terbiye yapın. Birkaç saat sonra soğanı tereyağında soteleyin. Üzerine eti daha sonra nohutu ve üzümü ilave edip. Tuzunu ayarlayıp et suyu ilavesi ile pişirin. En son kızarmış tereyağı dökerek sıcak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 300
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 13.04.2009 13:24
Güzel tarifin için saol hayatım.