Malzemeler :
1 kg ince uzun patlıcan
100 gr yeşil biber
1/2 kg domates
5 diş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağı


Çığırtma
yemeğinin hazırlanışı:
Patlıcanlar şerit şerit kesilir. Enine boyuna bıçakla çizikler yapılır. Acısı çıkması için 20 dk. tuzlu suda bekletilip sıkılır. Kızdırılmış 1 bardak yağda azcık öldürerek kızartılır. Arkasından yağdan alınıp, başka yayvan bir tavada bekletilir. Biberler de kızartılıp, üstüne konur. Küp küp doğranmış domates, patlıcan ve biberlerin üstüne konur. En üste sarımsak eklenir. Kızartma yağından üzerlerine azıcık dökülüp, kapağı kapatılmış bir şekilde domatesler pişinceye kadar pişirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 807
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 02.05.2010 19:53
Çalışma ve emeğiniz için kutluyorum...
ratatouille Tarih: 06.10.2009 22:41
süper nereli olduğunu bilmiyorum fakat gayet güzel olmuş bu arada bu yemek bergamaya has bir yemektir eğer yolunuz düşerse kozak demircidere köyünde cafe pinea ya beklerim
COCO Tarih: 16.04.2009 00:14
Teşekkür.