Malzemeler :
• 4 adet tavuk göğüs eti
• 4 dilim dana jambon
• 4 dilim taze kaşar peyniri
• 2 yemek kaşığı margarin
• 200 gr. mantar
• 1 yemek kaşığı un
• 1,5 su bardağı süt
• Tuz
• Karabiber

Mantar Soslu Tavuk Göğüs Eti Rulo
yemeğinin hazırlanışı:
Mantarları dilimleyin. Tavuk filetoları tezgaha yayıp tuz ve karabiberle tatlandirın. Üzerlerine birer adet jambon ve peynir dilimi koyup rulo yapın ve kürdanla tutturun. Margarini bir tavada eritin. Tavuk rulolarını yağda etrafları beyazlaşana kadar çevirin ve tavadan çıkarın. Tavadaki yağa mantarları koyun ve mantarlar suyurıu bırakıp çekene kadar pişirip tavadan alın. Aynı tavaya unu koyup 3 dakika pembeleştirin. Yumurta çırpma teliyle sürekli karıştırarak, soğuk sütü azar azar ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp mantar ve tavuk rulolarını bu sosun içine koyun. Arasıra çevirerek 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Kürdanları çıkarıp servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 483
favori
like
share
COCO Tarih: 14.04.2009 22:42