Malzemeler :
• 500 gr orta yağlı kıyma
• 1 adet soğan
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ
• 3 dilim bayat ekmek içi
• Tuz ve karabiber

Sosu için:

• 2 yemek kaşığı tereyağ
• 2 adet domates
• 100 gr mantar
• 2 adet kuşkonmaz
• 1 paket krema

Çamlıca Köftesi
yemeğinin hazırlanışı:
Soğanları ince ince kıyın. Kıyma, soğan, sıvı yağ, ekmek içi, tuz ve karabiberi birlikte yoğurup köfte harcı hazırlayın. Önceden hazırlamış olduğunuz krepleri bir dikdörtgen oluşturacak şekilde tezgaha yayın. Köfte harcını kreplerin baş tarafına yerleştirip dürüm şeklinde 1 kat sarın. (Krepler köfte harcının etrafını 2 kat sarmamalıdır). Derin dondurucu ya da buzdolabında yarım saat bekletin. Çıkardıktan sonra 2 cm genişliğinde dilimler kesin. Mangalda kızartın.

Sosu için tüm malzemeleri küçük küçük doğrayıp tencerede soteleyin. Kremayı bir kere karıştırıp sosa ekleyin.. Köfteleri sos ile birlikte servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 354
favori
like
share
COCO Tarih: 16.04.2009 00:06
Sağol.:3: