Çamlıca Köftesi

Son güncelleme: 15.04.2009 23:06
  • Malzemeler :
    • 500 gr orta yağlı kıyma
    • 1 adet soğan
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 3 dilim bayat ekmek içi
    • Tuz ve karabiber

    Sosu için:

    • 2 yemek kaşığı tereyağ
    • 2 adet domates
    • 100 gr mantar
    • 2 adet kuşkonmaz
    • 1 paket krema

    Çamlıca Köftesi
    yemeğinin hazırlanışı:
    Soğanları ince ince kıyın. Kıyma, soğan, sıvı yağ, ekmek içi, tuz ve karabiberi birlikte yoğurup köfte harcı hazırlayın. Önceden hazırlamış olduğunuz krepleri bir dikdörtgen oluşturacak şekilde tezgaha yayın. Köfte harcını kreplerin baş tarafına yerleştirip dürüm şeklinde 1 kat sarın. (Krepler köfte harcının etrafını 2 kat sarmamalıdır). Derin dondurucu ya da buzdolabında yarım saat bekletin. Çıkardıktan sonra 2 cm genişliğinde dilimler kesin. Mangalda kızartın.

    Sosu için tüm malzemeleri küçük küçük doğrayıp tencerede soteleyin. Kremayı bir kere karıştırıp sosa ekleyin.. Köfteleri sos ile birlikte servis yapın.
#30.03.2009 14:58 0 0 0
  • Sağol.
#15.04.2009 23:06 0 0 0