Malzemeler :
Yarım demet ıspanak
1 demet gelincik otu
1 demet ebegümeci
Yarım demet ısırgan otu
5 adet taze soğan
tuz
1 kap kurubiber
1 fincan zeytinyağı
karabiber
Kuru Biberli Ot Kavurması
yemeğinin hazırlanışı:
Otları yıkayıp doğruyoruz. Kurutulmuş biberleri kaynar suda 4-5 dakika ıslatıp yumuşamalarını sağlıyoruz. Zeytinyağını tencereye koyup doğradığımız taze soğanları yağda biraz çeviriyoruz.Ardından suyunu süzdüğümüz kurubiberleri ekliyoruz. 1-2 dakika kavurup doğranmış otları ilave ediyoruz. Tuz ve karabiberi de kattıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte kendi suyuyla pişiriyoruz. Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla da servis yapabilirsiniz