Kuru Biberli Ot Kavurması

Son güncelleme: 30.03.2009 15:01
  • noimage
    Malzemeler :
    Yarım demet ıspanak
    1 demet gelincik otu
    1 demet ebegümeci
    Yarım demet ısırgan otu
    5 adet taze soğan
    tuz
    1 kap kurubiber
    1 fincan zeytinyağı
    karabiber


    Kuru Biberli Ot Kavurması
    yemeğinin hazırlanışı:
    Otları yıkayıp doğruyoruz. Kurutulmuş biberleri kaynar suda 4-5 dakika ıslatıp yumuşamalarını sağlıyoruz. Zeytinyağını tencereye koyup doğradığımız taze soğanları yağda biraz çeviriyoruz.Ardından suyunu süzdüğümüz kurubiberleri ekliyoruz. 1-2 dakika kavurup doğranmış otları ilave ediyoruz. Tuz ve karabiberi de kattıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte kendi suyuyla pişiriyoruz. Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla da servis yapabilirsiniz
#30.03.2009 15:01 0 0 0