Malzemeler :
2 su bardağı süt
1 su bardağı bal
1 su bardağı pirinç unu
1/2 su bardağı tuzsuz tereyağı
badem veya fıstık veya kaymak
aslangözü helvası
yemeğinin hazırlanışı:
Süt ve bal ayrı ayrı kaplarda hafif ısılı ateşte kaynatılmalı, ancak bunu yaparken sütün kesilmemesine ve balın da ağdalanmamasına dikkat etmeli. Kaynamış sütü ve balı, sıcaklıklarını muhafaza etmeleri için hafif ısılı ateşte bekletirken, helvahane denilen dibi yuvarlak yayvan tencereye (ki ben dibi kalın bir çelik tencere kullandım) tereyağını koyup eritmeli. Sonra bu erimiş yağa pirinç ununu katmalı ve meyanesi gelinceye, yani kıvamını buluncaya kadar karıştırmalı. Meyanesi gelen pirinç ununa, sıcak haldeki sütü ve balı azar azar akıtarak ilave etmeli ve bunları ara vermeden karıştırarak koyu bir hamur haline getirmeli. Hamur yağını kusmaya, yani emdiği yağı salmaya başlayıncaya kadar pişirmeye devam etmeli. İyice piştiğine kanaat getirdikten sonra, helvayı içi yağlanmış bir bakır kaba dökerek, bastıra bastıra düzlemeli. Badem (ben fıstık kullandım) ile üzerini süsledikten sonra, helvayı orta ısılı fırına koyup kızartmalı, soğuduktan sonra servis yapmalı. Afiyet şeker olsun.