Malzemeler :
150 gr. kuzu ciğeri (4 şiş)
30 gr. ciğer çözü (ciğer yağı)
Piyaz Malzemesi:
1 tutam maydanoz
1 adet küçük baş kuru soğan
Yapılışta Kullanılan Malzeme:
Yeterince tuz
karabiber, kimyon,
sumak ekşisi
kırmızı pul biber



Cağırtlak Kebabı
yemeğinin hazırlanışı:
Ciğer, kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayrılır. Ciğer çözü de aynı büyüklükte parçalara bölünür. Kuşbaşı büyüklüğündeki 5 tike ciğer ve 1 çöz; her şişe iki tike ciğer, 1 tike çöz, 3 tike ciğer olacak şekilde saplanır.

PİŞİRİLMESİ: Şişlere geçirilmiş ciğerler harı geçmiş kömür ateşinde yakmadan çevire çevire pişirilir. Pişerken üzerine hafiften tuz, biber, kimyon atılır. Pişen ciğerler tabağa çekilir, üzerine bir miktar karabiber atılır.

PİYAZİN HAZIRLANIŞI: Kuru soğan ince ince doğranır, sumak ekşisiyle karıştırılır, maydanoz ince bir şekilde doğranarak karıştırılır, hazırlanan piyaz tabaktaki ciğerin yanına limon, yeşil biber, turp ve mevsimine göre yeşillikle birlikte konarak servise sunulur. Yanında ayran da içilebilir

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 382
favori
like
share
hhadise Tarih: 10.10.2009 07:18
harika ellerine sağlık