Levrek Buğulama

Son güncelleme: 30.03.2009 21:13
  • levrek nasıl pişirilir levrek tarifi - buğulama levrekMalzeme:

    1 kg levrek
    4 adet domates
    100 gr mantar
    2 diş sarımsak
    2 dilim limon
    1 çorba kaşığı beyaz şarap
    1 çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı domates sosu
    3 adet sivribiber
    5-6 dal ince kıyılmış maydanoz
    karabiber
    kekik, tuz


    Yapılışı:

    Levrekleri temizleyip iki yanından fileto çıkartın. Domatesleri rendeleyin. Mantarları limonlu suya yatırın.

    Derince bir borcam kaba levrek filetolerı yerleştirin. Üzerine rendelenmiş domatesleri ve mantarı yayın.

    Sarımsak, beyaz şarap, domates sosu, kekik, tuz, karabiber, yeşil biber, kıyılmış maydanoz ve tereyağını ekleyin. Üzerine limon dilimlerini yerleştirin. 170oC'a ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

    Sıcak servis yapın
#30.03.2009 21:13 0 0 0