Alsas Salatası

Son güncelleme: 30.03.2009 23:55
  • Malzeme:

    2 adet patates
    2 adet yumurta
    150 gram aterina (gümüş balığı)
    1 adet pancar turşusu
    5 adet kornişon ("0" numara salatalık turşusu)
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
    1 çorba kaşığı beyaz şarap
    1 çorba kaşığı kapari turşusu
    tuz

    Yapılışı:

    Patatesleri haşladıktan soyunuz ve püre haline getirip derince bir kaba alınız.
    Gümüş balıklarını haşlayıp fileto çıkarınız.

    Zeytinyağı, tuz, sirke ve beyaz şarabın yarısı ile patates püresine ilave edip karıştırınız. Gümüş balığının filetolarını da ekleyiniz ve dikkatli bir ºekilde, balıklar parçalanmadan karıştırınız.

    Karışımı tabağa alınız. Üzerini dilimlenmiş pancar turşusu, kornişon ve kapariler ile süsleyiniz. Sirke ve şarabın kalanını ilave ediniz.

    Notlar:

    1. Bu yemek Fransa'nın Alsace yöresine mahsus, sıcak balık yemeklerinin yanında sunulan lezzetli bir salatadır.
    2. Gümüş balığını bulmak oldukça zordur. Onun yerine hamsi ve küçük sardalya (papalina) da kullanabilirsiniz.
    3. Hatta balık çorbası yaptığınızda, balık etinin bir miktarını ayırıp bu güzel salatayı yapabilirsiniz.


    alıntı
#30.03.2009 22:33 0 0 0
  • tarif için teşekkürler canım
    ellerine sağlık
#30.03.2009 23:55 0 0 0