Çikolatalı Antep Fıstıklı pasta

Son güncelleme: 02.04.2009 11:01
  • noimage
    Gerekli Malzemeler ;
    4 adet yumurta (oda ısısında bekletilmiş)
    1 su bardağı toz şeker
    1 tatlı sıvı vanilya
    1 su bardağı un
    4 çorba kaşığı toz kakao
    1 çorba kaşığı kabartma tozu
    1 küçük paket sıvı krema ( 200 ml)
    200 gr küvertur çikolata ( bitter )
    krema için; 200 ml sıvı krema
    150 gr sütlü çikolata
    üzeri ve arası için ; antep fıstığı

    Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
    Çikolatalarımızı küçük küçük kesip benmari'de eritelim.
    Yumurta,şeker ve aromamızı birlikte yüksek devirde yaklaşık 10 dakika çırpalım. Önemli olan şekerin yumurtaların içerisinde erimesidir. Daha sonra sırasıyla çikolatayı ve kremayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
    Ayrı bir yere un, kakao ve kabartma tozumuzu eleyelim. Ve yumurtalı - çikolatalı karışımımızın içerisine ilave edelim ve düşükten hızlıya homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpalım.
    20 cm'lik yuvarlak kalıbımızı yağlayalım. İçerisine karışımımızı dökelim ve önceden ısıttığımız fırınımızda yakşalaşık 40 - 50 dakika pişirelim.
    Piştikten sonra tezgahımıza alıp bir mutfak örütüsünün üzerine ters çevirerek soğutalım. Soğuduktan sonra dikkatlice kalıbımızdan kekimizi çıkaralım.
    Krema için, sütlü çikolatamızı benmari'de eritelim.
    Kremayı erimiş çikolata ile sertleşinceye kadar çırpalım. Ve buzdolabında 5 dakika bekletelim.

    Pandispanyamızı levye yardımıyla üçe bölelim. Ve pastamızın arasına ve ortasına krema ve antep fıstıklarını paylaştıralım.
    Arzunuza göre pastanızı yenilebilir çiçeklerle süsleyebilirsiniz
#31.03.2009 00:03 0 0 0
  • Ellerine sağlık :)
    harika bir tarif
#31.03.2009 00:05 0 0 0
  • Çok güzel görünüyor eline saglık icemine.
#02.04.2009 11:01 0 0 0