Gerçek Atatürkçülük

Son güncelleme: 16.04.2009 04:23
  • Gerçek Atatürkçülük...

    Siz Türkiye'nin ve Türk ulusunun bütünlüğünü her türlü dış ve iç tehlikelere karşı koruyabiliyor musunuz? Her zaman bilimin gösterdiği yoldan gidebiliyor musunuz?

    Ulusal gelirin adil dağılmasını sağlayacak demokratik devrimleri, köklü bir düzen değişikliğini gerçekleştirerek zenginlerle fakirler arasındaki korkunç uçurumu kapatabiliyor musunuz?

    Ayrıcalıksız bir toplum yaratabiliyor musunuz?

    Amerika'ya ikili anlaşmalarla verilen ayrıcalıkları geri alabiliyor musunuz?

    Bütün dünya uluslarıyla dostluğa dayanan ve hiçbir devletin dümen suyunda gitmeyen bağımsız bir dış politika izleyebiliyor musunuz?

    "Yurtta barış, dünyada barış" ilkesine bağlı kalabiliyor musunuz?

    Yurdumuzun ekonomisini IMF'nin ( Uluslararası Para Fonu ) ve diğer uluslararası finans kuruluşlarının güdümünden kurtarabiliyor ve ekonomik bağımsızlığı gerçekleştirebiliyor musunuz?

    Gerçek çok partili, çoğulcu, özgürlükçü, demokrasiyi benimsiyor ve onu tüm kurumlarıyla işler hale getirebiliyor musunuz?

    Emekçi sınıfların da tıpkı kapitalist sınıflar gibi örgütlenmesine ve demokratik yollarla iktidara gelmesine ve kendi düzenlerine kurmalarına razı olabiliyor musunuz?

    Her çeşit fikrin açık ve seçik tartışılmasını istiyor, fikirlere copla, silahla, kelepçeyle, zindanla değil, fikirle cevap verebiliyor musunuz?

    Ekonominin kilit noktalarını ve yeraltı servetlerini devletleştirebiliyor musunuz?

    Sosyal adalete en iyi şekilde gerçekleştirebiliyor musunuz?

    Bu yurdun insanlarını insan gibi yaşayabilecekleri bir gelire kavuşturabiliyor musunuz?

    Mali güce göre vergi alma ilkesini, yani çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alma ilkesini uygulamaya geçirebiliyor musunuz?

    Kırtasiyeciliği "Bugün git, yarın gel" i, tembelliği ortadan kaldırarak tıkır tıkır işleyen bir devlet mekanizması kurabiliyor musunuz?

    Bütün yurttaşlarımızın geleceğini - doğumlarından ölümlerine dek - güven altına alabiliyor musunuz?

    Herkese aynı fırsatı tanıyabiliyor, fırsat ve olanak eşitliğini ve yasa önünde eşitliği gerçekleştirebiliyor musunuz?

    Tüketime ve ezberciliğe dayanan eskimiş eğitim sistemi yerine çağımızın ve yurdumuzun gerçeklerine uygun, yaratıcı ve üretici yepyeni bir eğitim sistemi yaratabiliyor musunuz?

    Köklü bir toprak reformu yaparak ortaçağ artığı feodaliteleri, ağaları, beyleri, şeyhleri tarihe karıştırabiliyor musunuz?

    Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu "üvey evlat" olmaktan kurtarabiliyor musunuz?

    Cehalet ve sefalet isimli canavarları öldürebiliyor musunuz?

    Kooperatifçiliği geliştirerek üretici ve tüketicilerin aracı ve tefeciler tarafından sömürülmesini önleyebiliyor musunuz?

    Sanayileşmeye önem veriyor ve yurdun dört bir yanını fabrikalarla donatabiliyor musunuz?

    Kentleşme ve gecekondu sorunlarına bir çözüm yolu bulabiliyor musunuz?

    Her çeşit kaçakçılığı (silah, uyuşturucu, madde, gümrük, altın, vergi, döviz vb.), karaborsacılığı, vurgunu, soygunu, sömürüyü, torpili, rüşveti, yiyiciliği, nemelâzımcılığı, vurdumduymazcılığı önleyebiliyor musunuz?

    İşsizleri işe, ekmeksizleri ekmeğe, evsizleri eve, yolsuzları yola, susuzları suya, köprüsüzleri köprüye, okulsuzları okula, öğretmensizleri öğretmene, kitapsızları kitaba, deftersizleri deftere, kalemsizleri kaleme, kütüphanesizleri kütüphaneye, ışıksızları ışığa, ilaçsızları ilaca, doktorsuzları doktara, hastanesizleri hastaneye, arabasızları arabaya, tiyatrosuzları tiyatroya, sinamasızları sinemaya, televizyonsuzları televizyona, radyosuzları radyoya, telefonsuzları telefona kavuşturabiliyor musunuz?

    Ağasız, beysiz, şeyhsiz, kompradorsuz, aracısız, tefecisiz, vurguncusuz, soyguncusuz, sömürücüsüz bir Türkiye yaratabiliyor musunuz?

    İşte budur GERÇEK ATATÜRKÇÜLÜK...

    Gerisi masaldır, hikâyedir, lafebeliğidir...
#31.03.2009 09:39 0 0 0
  • Doğru söylüyorsun haklısın ...
#31.03.2009 10:35 0 0 0
  • çok doğru İşte budur GERÇEK ATATÜRKÇÜLÜK...
    teşekkürler nergish
#01.04.2009 21:14 0 0 0
  • Yurtta barış, dünyada barış" ilkesine bağlı kalabiliyor musunuz?
    Köklü bir toprak reformu yaparak ortaçağ artığı feodaliteleri, ağaları, beyleri, şeyhleri tarihe karıştırabiliyor musunuz?

    Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu "üvey evlat" olmaktan kurtarabiliyor musunuz?
    Her çeşit fikrin açık ve seçik tartışılmasını istiyor, fikirlere copla, silahla, kelepçeyle, zindanla değil, fikirle cevap verebiliyor musunuz?
    gerçekten türkiye ve dünya için çok güzel şeyler yapmış.ama her ne hikmetse bizim tarafta fazla sevilmiyor oda dini inancından olsa gerek.ama bence gönümüz çağda insanların dini inançlara göre değil insani değerlere göre değerlendirmek gerek.ve ona göre insana değer vermesi gerek


    her nekadar bizim tarafta sevilmesede gerçekten çok iyi şeyler yaptı kimse inkar edemez.
#01.04.2009 22:35 0 0 0
  • İşte budur GERÇEK ATATÜRKÇÜLÜK...

    Gerisi masaldır, hikâyedir, lafebeliğidir...
#10.04.2009 23:59 0 0 0
  • Işte gerçek dinden soyulmuş bir yaşantı alın tepe tepe kullanınnot.Yazılanları tümüyle reddettiğim anlaşılmasın yoksa çoğu istenilen ve temenni edilen şeyler
#11.04.2009 06:05 0 0 0
  • a-yan arkadaş sen kafayı sadece dine saplamışın ,şimdi burada ne alaka anlıyamadım,sen kendi ibadetini yap ,kendinden sorumlusun başkasından sanane
    Işte gerçek dinden soyulmuş bir yaşantı alın tepe tepe kullanın
    uslubun çok çirkin seviyeli olmanızı öneriyorum
    nergish teşekkürler
#12.04.2009 11:15 0 0 0
  • Elhamdülillah ben kafayı dine sapladım ya sen neye sapladın
#12.04.2009 15:22 0 0 0
  • çok doğru , çok güzeL bir payLaşım
#12.04.2009 20:09 0 0 0
  • Elhamdülillah ben kafayı dine sapladım ya sen neye sapladın
    ben dini ibadetimi gizli yaparım, allahla benim aramda çünki, mantıklı düşünürüm her şeyi, saplantılarım yoktur şükür
    buradaki konu gerçek atatürkçülük, şimdi dini neden buraya karıştırıyosun
    herkez dinine bağlı ,belki ben senden daha çpk dinime bağlıyım , ama dini siyasete karıştırmıyorum
    sende evinde ibadetini gizli yap , ve ölmüş insanların arkasındanda konuşma günaha girersin




#13.04.2009 21:15 0 0 0
  • Sakin ibadetini kimseye gösterme riya olmasın belli ibadetini öyle gizli yapıyorsundur ki Allah bile görmüyordur gerçek atatürkçülüğün içinde din olmazmı demek istiyorsun?
#14.04.2009 00:12 0 0 0
  • ibadetini öyle gizli yapıyorsundur ki Allah bile görmüyordur

    yani bu kelimeyi kullanmayi sana yakistiramadim a-yan

    burasi siyaset meydani degildir bunuda belirtiyim
#14.04.2009 01:01 0 0 0
  • Ne yapayım Garip kardeş bana karşı öyle ifadeler kullanıyorlar ki yazmasam çatlarım adam dinini gizli yaşıyormuş namaz kılmak için bu kadar camiler niye yapıldı o zaman di mi ya
#14.04.2009 09:45 0 0 0
  • Sakin ibadetini kimseye gösterme riya olmasın belli ibadetini öyle gizli yapıyorsundur ki Allah bile görmüyordur gerçek atatürkçülüğün içinde din olmazmı demek istiyorsun?

    sanırım sen ibadeti sadece insanlara gösteriş olsun diye yapıyorsun, ben bundan bunu çıkartıyorum, benim dini inançlarıma hakaret etme cüretinde nasıl buluna biliyorsun , namaz sadece camidemi kılınır , allah benide senide görüyor , ama islam dininde senin gibi kalbi kötülüklerle dolu insanların hiçte makbul olduğunu düşünmüyorum , habire sağa sola sataşıp duruyorsun ilk önce kalbini sevgi bürüsün , etrafına sevgi vede saygıyla yaklaşki islam dinine yakışan biri olasın
    konuyu saptırıyorsun, burada gerçek atatürkçülük diye konu açılmış şu an içinde dinle ilgili bir konu içermiyor,sen illaki polemik yaratmak için dini alet ediyorsun, bundan sonra seni hiç bir şekilde muhatap almıyorum , cevap vermeye değecek biri değilsin çünki
#14.04.2009 20:47 0 0 0
  • Senin gibiler ancak kendi kendilerini kandırır bende seni adam sanıp laf anlatmaya çalışıyorum yazdığın yazıdan nasıl biri olduğun belli Allah seni dünyada da ahirette de atatürkünden ayırmasın dünyada kendisini önder edindiğin gibi ahirette de önderin kılsın Amin
#15.04.2009 10:11 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • @ a-yan

    Yine her konuya oldugu gibi bu konuyada dini karistirmissin. Bak bakalim senden önceki mesajlarda din ile alakali bir yazi varmi ? Her konuya dini karistirmazsan rahat edemiyormusun sen. Konu neyse ona göre cevap yazilir benim bildigim, alakali alakasiz seyler yazilmaz.

    Dikkatimi çeken birsey var, devamli ayni seyleri söylüyorsun, her konuda ayni cümleler. Bilgin mi o kadar, düsüncen mi o kadar, kelime haznen mi o kadar çözemedim gitti.
#15.04.2009 15:26 0 0 0
  • Her şeyi anlarımda bir tek şunu anlamam; dini gereği giyim kuşamına dikkat edenlerin neden temel haklarından olan devletin okulunda okumak ve kurumunda çalışmak hakkını eliniden alırlar? Bu kişilerin giyimlerini 'türban' kavramı içinde gösterip bir açıklama yapmayın komik oluyor veya devletin kanunu böyle deyip... Kimse kusursuz değildir, gerçek Atatürkçülük burda yazılmışlarla sınırla değildir. Bir devlet vatandaşlarının varlığıyla varlığını sürdürebilmekte ve eksik/yanlış uygulamaları düzenleyip her vatandaşının ihtiyaçlarını (birbaşka vatandaşının hak ve özgürlüğünü kısıtlamamak şartıyla) karşılamakla yükümlüdür.

    Okullarda bana ulu önderimi eksik anlatmışlar. Burda iki şüpheye düşüyorum: Ya ulu önderimiz Atatürk halkıyla kendi görmek ve yaşamak istediği devleti kurdu ya da ulu önderim M.K Atatürk'ün adını kullanarak siyaset yapanlar kendi Atatürklerini anlatarak kendi düşüncelerine hak verenlerle yaşamak istedikleri gibi Türkiye'yi değiştirdiler.

    MK Atatürk bugün mevcut koşullardaki haksızlıklara kayıtsız kalmaz, insanının hak ve özgürlüğünü koruyarak bir çözüm bulma arayışı içine girerdi.

    Yazdıklarım sadece giyim kuşamdan bir örnekti, bana anlattıkları Atatürkçülükte ve Atatürk ilkelerinde, halkın sorunları kalıcı ve herkesin memnuniyetiyle sonuçlanacak kesin çözümler bulmak vardı.
#15.04.2009 16:05 0 0 0
  • Havil hanım benim her yazdığıma laf yetiştirmesen olmaz sanki bende senin muslumanliginı anlamadım gitti dinle ilgili kelimelere hazımsızlığın var galiba Islamın olmadığı bir hayat yaşamak istiyorsan buyur yaşa sana kimse karışmaz ama o zaman ben müslümanım deme müslümanım diyorsan o zaman Islami vicdanından çıkarıp hayatına tatbik edeceksin
#15.04.2009 17:16 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • Sen fazla ileri gidiyorsun. Sen kimsinki benim müslümanligim hakkinda konusuyorsun. Senin benim müslümanligimi anlamana gerek yok zaten, ALLAH'im beni biliyor sen kusur kal. Ayricada sana sormadim nasil yasayip yasamiyacagimi.

    Her konuya dini karistirmak imaninda artis saglar saniyorsun galiba. Atatürk'un ve onu sevenlerin müslümanligini konusmak senin gibilere kalmadi.

    Tek derdin ortaligi karistirmak, konuya alakali mesaj yazmak filan degil.
#15.04.2009 18:07 0 0 0