Malzemeler:
3 bardak un
1 yumurta
1/4 bardak sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı kuru maya
bir fiske tuz
3 yemek kaşığı süt tozu
1 kahve fincanı toz şeker
bir su bardağı ılık su
ayrıca:
toz şeker ve tarçın
üzerine:
200gr yoğunlaştırılmış, tatlandırılmış süt*


Hazırlanması:

1-Malzemelerin hepsi karıştırılıp yoğrulur, 15 dakika bekletilir.
2-Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparılıp, yuvarlanır ve önce toz şekere sonra tarçına bulanır.



3-Ortası delik kek kalıbı yağlanır ve tarçınlı toplar kalıba serpiştirilir. Tekrar yarım saat mayalandırılır ve 160C'de yarım saat pişirilir.
4-Üzerine yoğunlaştırılmış, tatlandırılmış süt dökülür.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 538
favori
like
share
AYIŞIĞI Tarih: 31.03.2009 11:15
sende 5 mi azmış

5 kilo nedirki
Şayeste Tarih: 31.03.2009 10:56
Yaparım ama sadece sen yersin ben sıkı diyetteyim..
Yaza girmeden vermem gereken 5 kilo var
AYIŞIĞI Tarih: 31.03.2009 10:54
of of şu görüntüye bak valla diyet miyet yok anlamam kankim yapta yiyelim