Artan Hiç Bir Şeyi Atmıyoruz

Son güncelleme: 31.03.2009 10:17
  • Artık kumaş ve duvar kağıtlarından üretilebilecek projelerin sonu gelmez.

    noimage
    noimage

    Ayakkabılarınız için
    Genişçe bir kutuyu duvar kağıdı ile kaplayın. İçine ayakkabı ve terliklerinizi doldurun. Onların da düzene ihtiyacı var.

    Kavanozlara neşeli şapkalar
    Kalmış kumaşların neşeli ve renkli bölümlerinden keseceğiniz yuvarlak parçaların etek kısmına dantel dikip, kavanoz kapaklarının üzerine rafya ya da kurdele yardımıyla bağlayın. Kavanozları ister mutfağınızda, isterseniz takı, şeker gibi fazlalıkları dekoratif bir biçimde saklayabilmek için kullanabilirsiniz.

    Parça kumaşlarınızı değerlendirerek, eviniz için yeni çözümler yaratabilirsiniz.



    Odanız mis gibi koksun
    Kullanmadığınız kumaşlardan minik yastıklar dikip içlerine lavanta ya da rendelediğiniz sabunlardan doldurun: Odanız mis gibi koksun. Ayrıca, yastıkçıkların üzerine kumaş parçalarından kesip oluşturduğunuz desenleri tutkal yardımıyla sabitleyin.

    noimage
    arton kutu ne hale geldi?
    Ajandanızın üst kutusu gibi bir kutunun fazlalık bölümlerini zarf haline getirin. Üzerini ve iç kısmını duvar kağıdı ile kaplayın. Zarfın kapanacak bölümünün uç kısmını, delgeç yardımıyla delin. Geçireceğiniz kurdeleyi kullanarak, kutu kapağını bağlayın. İçine ister kartlarınızı yerleştirin, ister faturalarınızı!

    Artan duvar kağıtlarından yapabileceğiniz ne çok şey var! İster kaplayın, ister yapıştırın.



    Biraz da nostalji yapalım
    Kartonların üzerine kumaş ve duvar kağıtlarıyla desenler oluşturun. Biraz da sticker kullanırsanız, sonuçtan memnun kalacaksınız. Bunları büyükçe karton üzerine uygulayarak amerikan servis olarak da kullanabilirsiniz.

    Defterlerinizi kaplayın
    Artan duvar kağıdınızla kaplayacağınız defter ve kalemlerinizi zevkle kullanacağınızdan eminiz. Defterleri, biraz boşluk bırakarak kaplarsanız, defterin kabarmasını önleyebilirsiniz. Aynı uygulamayı biraz tutkal yardımıyla kalem üzerine de yapabilirsiniz. Üzerine bir de kordon yapıştırırsanız bu ikiliyi isterseniz kendiniz kullanabilir, isterseniz sevdiğiniz birine hediye edebilirsiniz.

    Yastık dikin
    Artık kumaşlardan birinin üç tarafını basitçe dikin ve bir minder kılıfı yapın. Dördüncü kenarına birkaç kurdeleyi karşılıklı olarak dikerek, sabitleyin. Minderi içine geçirdikten sonra kurdeleleri bağlayarak kılıfınızı kapatın.
#31.03.2009 10:03 0 0 0
  • Artan hiç birşeyi atmama alışkanlığı bize Derya Baykal'ın en güzel katkısı oldu
    Şu lavanta kesecikleri ve kavanoz kapaklarını ben de yaptım ..
    Sağol canım..
#31.03.2009 10:08 0 0 0
  • demekki napıyormuşuz artan hiçbişeyi atmyormuşuzzz:D
#31.03.2009 10:17 0 0 0