kolay kadayıflı baklava

Son güncelleme: 01.04.2009 10:33
  • malzemeler:
    1/2 kg çiğ kadayıf
    1 paket baklavalık hamur
    3 su bardağı ceviz/fındık
    şerbeti:
    4 su bardağı şeker
    4 su bardağı su
    yarım limon suyu
    üzerine:
    2 paket margarin
    yaplışı:
    şerbeti önceden ocağa koyup kaynatıyoruz.(şerbet soğuk tatlı sıcak olacak)
    cevizi/fındığı rondoda çok ince olmayacak şekilde çekiyoruz hazır baklavalık yufkadan 3 tanesini üst üste koyuyoruz daha sonra yufkanın baş tarafına 4 parmak genişliği kadar kadayıf koyuyoruz (çok kalın olmayacak şekilde) sonra üzerine cevizi şerit şeklinde bolca döküyoruz rulo şeklinde sarıp parmak kalınlığında kesiyoruz yağlanmış tepsiye çevirip koyuyoruz daha sonra üzerine margarin eritip döküp fırına sürüyoruz üzeri pempeleşinceye kadar pişiriyoruz. fırından çıkarıp üzerine soğuyan serbeti döküyoruz soğuyunca servise hazır. Afiyet Olsun çok pratik ve güzel bir tatlıdır denemenizi tavsiye ederim
#31.03.2009 13:31 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • Bunu denemek lazim

    tarif için tesekkürler
#31.03.2009 18:55 0 0 0
  • Eline saglık Nazan yufkalı kadayıfın benzeri oluyor.
#31.03.2009 21:10 0 0 0
  • Saol Su perisi evet biraz daha kolayı çok nefis ve pratik bi tatlı...
#01.04.2009 10:33 0 0 0