Aydın Babaoğlu

Son güncelleme: 27.03.2010 09:44
  • Aydın Babaoğlu

    noimage



    1970 yılında başrollerini Zeynep Değirmencioğlu ve Salih Güney'in paylaştığı Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler filmiyle beyaz perdeyle tanışan, ardından Rüştü Asyalı ile oynadığı Keloğlan serisindeki 'Bicirik' tiplemesiyle milyonların sevgisini kazanan 80 santimetre boyundaki Aydın Babaoğlu,
    son olarak 1984'de çekilen 'Halk Düşmanı' adlı sinema filminde rol aldı.


    Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde yaşayan ve Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'ndan emekli olan Babaoğlu, 2 yıl önce annesinin ölmesi üzerine Zonguldak'taki yeğeni Funda Yahşi'nin evine taşındı.

    Aydın Babaoğlu kimdir,Aydın Babaoğlu cuce
    cuce lakapli oyuncu Aydın Babaoğlu
    Aydın Babaoğlu kim kimdir
    Aydın Babaoğlu hakkinda
#31.03.2009 14:31 0 0 0
  • Bir süredir kanserle mücadele eden keloğlan filmlerindeki 'Bicirik' karakteriyle tanınan 55 yaşındaki Aydın Babaoğlu hayatını kaybetti

    noimage

    Keloğlan filmlerindeki 'Bicirik' karakteriyle tanınan ve bir süredir kanserle mücadele eden cüce 55 yaşındaki Aydın Babaoğlu, Zonguldak'ta yaşamını yitirdi.

    1970 yılında başrollerini Zeynep Değirmencioğlu ve Salih Güney'in paylaştığı Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler filmiyle beyaz perdeyle tanışan, ardından Rüştü Asyalı ile oynadığı Keloğlan serisindeki 'Bicirik' tiplemesiyle milyonların sevgisini kazanan 80 santimetre boyundaki Aydın Babaoğlu, son olarak 1984'de çekilen 'Halk Düşmanı' adlı sinema filminde rol aldı.


    Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde yaşayan ve Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'ndan emekli olan Babaoğlu, 2 yıl önce annesinin ölmesi üzerine Zonguldak'taki yeğeni Funda Yahşi'nin evine taşındı.

    14 KİLOYA DÜŞMÜŞTÜ
    Uzun süredir evde tığ ile elişi yaparak zaman geçiren Babaoğlu'na, 3 ay önce rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede kanser teşhisi konuldu. Evde ilaç tedavisi uygulanan ve hastalığı nedeniyle 14 kiloya kadar düşen Babaoğlu, önceki gün yeniden fenalaşınca Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. Babaoğlu, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Babaoğlu'nun, kalp krizi sonucu öldüğü belirtildi.

    VEFASIZLIKTAN YAKINMIŞTI
    Aydın Babaoğlu, yaklaşık 2 hafta önce yerel bir gazetede yayınlanan bir röportajında, vefasızlıktan yakınarak şunları söylemişti: "Hastayım; artık yatıyorum, kafamı dinliyorum. Bir yandan grip oldum, ondan sonra hastalandım. Hiç arayan soran yok. Eski rol arkadaşlarımdan ne arayan ne soran var. Onlar beni aramayınca ben hiç aramam"
#31.03.2009 14:32 0 0 0
  • Aydın Babaoğlu Kimdir - Cüce Biricik - Keloğlanın Rol Arkadaşı
    # sinema oyuncumuz. kendisini 70'li yıllarda rüştü asyalı'nın başrol oyuncusu olduğu keloğlan, keloğlan aramızda, ben bir garip keloğlanım filmlerindeki cüce bicirik, keloğlan ile cankız filminde bastıbacak, pamuk prenses ve 7 cüceler filminde cücelerden keloğlan ve atını seven kovboy filminde joe dalton rolleri ile hatırlarız.

    # vefasizlik gosterilerek unutulup gitmis yesilcam renklerinden biridir. simdilerde ne yapiyordur diye biraz arastirayim dedim, okuduklarim beni ziyadesiyle uzdu. 1954 dogumlu oyuncu artik zonguldak'ta sikinti icinde bir hayat surduruyormus. kendisiyle yapilan bir roportajda su cumleyi sarfetmis;

    "halen filmlerim televizyonlarda oynuyor, ancak çoğu kişi yaşadığımdan bile habersiz. hayatımın son günlerini televizyon ve sinema setlerinde geçirmek istiyorum."

    Zonguldak'ta yaşayan, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler filminde Keloğlan, Keloğlan filminde de Bicirik karakteriyle ünlenen cüce Aydın Babaoğlu, yeniden setlere dönmenin hayalini kuruyor.
    Başrollerini Zeynep Değirmencioğlu ve Salih Güney'in paylaştığı 1970'de çekilen Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler filminde canlandırdığı Keloğlan karakteriyle ünlenen Aydın Babaoğlu (54), Rüştü Asyalı ile oynadığı Keloğlan serisi ve en son 1984'de Halk Düşmanı adlı filmde rol verilmesinin ardından teklif almaması nedeniyle setlere veda etti.
    Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarında işe girerek 1991'de emekli olan Babaoğlu, setlerden uzak kaldığı süre içinde tığ ile el işi yaparak vaktini değerlendirmesinin yanı sıra evinde toplanan komşuları ve mahalle çocuklarını anıları ve gösterileriyle eğlendiriyor.
    Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler filmindeki rol arkadaşlarından ağabeyi Ayhan Babaoğlu 1982'de ölen oyuncu Aydın Babaoğlu, gazetecilere, diğer arkadaşlarının hiçbirine ulaşamamanın ve geçmişte rol aldığı sanatçıların kendisine vefasız davranmasının üzüntüsünü yaşadığını söyledi.
    Rol aldığı filmlerde dönemin çocuklarının sevgisini kazandığını, ancak yapımcıların kendisine ilgi göstermemesi nedeniyle bir süre sonra unutulduğunu anlatan 80 santimetre boyundaki Babaoğlu, şöyle konuştu:
    Televizyon yapımlarının çok artmasına rağmen bizim gibi eski sanatçılara imkan tanınmamasının üzüntüsünü yaşıyorum. Fabrikadan emekli olmamın ardından evimizin çevresinde aile toplantılarında çocukları eğlendirerek ve anılarımı anlatarak hayatımı sürdürüyorum. Setlerden 23 yıldır uzak kaldığım sürede el işi yaparak vaktimi geçirdim. Tek isteğim Suna Pekuysal ile aynı projede tekrar rol almak. Yaklaşık 3 ay önce yaşamını yitiren annemden öğrendiğim el işinden çok sayıda masa ve sehpa örtüsü yaptım. Halen filmlerim televizyonlarda oynuyor, ancak çoğu kişi yaşadığımdan bile habersiz. Hayatımın son günlerini televizyon ve sinema setlerinde geçirmek istiyorum. Keloğlan filminde birlikte rol aldığım Suna Pekuysal'ı tekrar görebilmek de en büyük hayalim. Sanatçılar için unutulmak çok acı. Tekrar rol verilmesi durumunda yeni kuşak çocukların da sevgilisi olacağıma inanıyorum.''
    Babaoğlu, hiç evlenmediğini, yaşamını halasının kızı Gülşen Baş'ın desteğiyle aynı evde sürdürdüğünü kaydetti.

    Rol Aldığı Filmler
    Duvardaki Kan

    Halk Düşmanı

    Ben Bir Garip Keloğlanım

    Atını Seven Kovboy

    Keloğlan'la Can Kız

    Bicirik İş Başında

    Keloğlan

    Keloğlan Aramızda

    Bicirik İş Peşinde

    Pamuk Prenses Ve 7 Cüceler
#27.03.2010 09:44 0 0 0