Malzemeler:
1 kg. Amasya elması
2 paket petibör bisküvi
1 tatlı k. tarçın
1 avuç ceviz
Sosu için:
3 su b. süt
3 çorba k. kakao
1 yumurta sarısı
1 su b. toz şeker
1 tepeleme çorba k. un
2 çorba k. sıvıyağ
Üzeri için:
Toz yeşil fıstık
Hazırlanışı:
2 paket petibör bisküviyi karıştırma kabına kırın.Üzerine 1 kg.elmayı rendeleyin ve bisküvi ile beraber karıştırın.Daha sonra üzerine tarçın ve ceviz parçaları ilave edin.Daha sonra karışımı elinizle ceviz parçası büyüklüğünde yuvarlayın.
Sosu için tencereye 3 su bardağı sütü alın.Üzerine 3 çorba kaşığı kakao1 adet yumurta ilave edin.Daha sonra üzerine 1 su bardağı toz şeker,1 tepeleme çorba kaşığı un ve sıvıyağ ilave edin sürekli karıştırarak sosu kaynatın.
Elamlı topları servis tabağına alın.Üzerine sosu dökün.Üzerine yeşil fıstık serpip servis edin.