Malzemeler:
1 kg. Amasya elması
2 paket petibör bisküvi
1 tatlı k. tarçın
1 avuç ceviz

Sosu için:

3 su b. süt
3 çorba k. kakao
1 yumurta sarısı
1 su b. toz şeker
1 tepeleme çorba k. un
2 çorba k. sıvıyağ

Üzeri için:

Toz yeşil fıstık


Hazırlanışı:
2 paket petibör bisküviyi karıştırma kabına kırın.Üzerine 1 kg.elmayı rendeleyin ve bisküvi ile beraber karıştırın.Daha sonra üzerine tarçın ve ceviz parçaları ilave edin.Daha sonra karışımı elinizle ceviz parçası büyüklüğünde yuvarlayın.

Sosu için tencereye 3 su bardağı sütü alın.Üzerine 3 çorba kaşığı kakao1 adet yumurta ilave edin.Daha sonra üzerine 1 su bardağı toz şeker,1 tepeleme çorba kaşığı un ve sıvıyağ ilave edin sürekli karıştırarak sosu kaynatın.
Elamlı topları servis tabağına alın.Üzerine sosu dökün.Üzerine yeşil fıstık serpip servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 972
favori
like
share
BiR-DOST Tarih: 05.04.2009 01:25
Profiterolu çok severim de yapması zor geliyor

bunu deneyeyim bari...:72:

Eline sağlık can
SU-PERISI Tarih: 31.03.2009 22:17
Çok güzel olur eline saglık Serapcıgım.