Elmalı Kolay Profiterol

Son güncelleme: 05.04.2009 00:25
  • Malzemeler:
    1 kg. Amasya elması
    2 paket petibör bisküvi
    1 tatlı k. tarçın
    1 avuç ceviz

    Sosu için:

    3 su b. süt
    3 çorba k. kakao
    1 yumurta sarısı
    1 su b. toz şeker
    1 tepeleme çorba k. un
    2 çorba k. sıvıyağ

    Üzeri için:

    Toz yeşil fıstık


    Hazırlanışı:
    2 paket petibör bisküviyi karıştırma kabına kırın.Üzerine 1 kg.elmayı rendeleyin ve bisküvi ile beraber karıştırın.Daha sonra üzerine tarçın ve ceviz parçaları ilave edin.Daha sonra karışımı elinizle ceviz parçası büyüklüğünde yuvarlayın.

    Sosu için tencereye 3 su bardağı sütü alın.Üzerine 3 çorba kaşığı kakao1 adet yumurta ilave edin.Daha sonra üzerine 1 su bardağı toz şeker,1 tepeleme çorba kaşığı un ve sıvıyağ ilave edin sürekli karıştırarak sosu kaynatın.
    Elamlı topları servis tabağına alın.Üzerine sosu dökün.Üzerine yeşil fıstık serpip servis edin.
#31.03.2009 19:20 0 0 0
  • Çok güzel olur eline saglık Serapcıgım.
#31.03.2009 21:17 0 0 0
  • Profiterolu çok severim de yapması zor geliyor

    bunu deneyeyim bari...

    Eline sağlık can
#05.04.2009 00:25 0 0 0