Malzemeler:
500 gr.kaldirik
1 soğan
1 diş sarımsak
2 yumurta
1 çorba k.tereyağı
Sıvıyağ
1 çorba k.salça
Tuz,karabiber
1 kase yoğurt

Hazırlanışı:
500 gr. kaldirik otunu ayıklayıp yıkadıktan sonra kaynar suda birkaç dakika haşladıktan sonra süzerek alın. Daha sonra soğanları tereyağında kavurmaya başlayın. Daha sonra üzerine salça ve sarımsağı da ekleyin. Biraz kavrulunca doğranmış kaldirik otunu ekleyerek kavurmaya devam edin. İyice kavrulunca üzerine çırpılmış yumurtaları üzerine dökün. 1- 2 karıştırdıkatn sonra fazla pişirmeden altını kapatın. Servis tabağına alıp, üzerine yoğurdu dökerek servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 536
favori
like
share
BiR-DOST Tarih: 22.05.2010 15:37
Bizim burada çok yapılır

Bir de tavası meşhurdur, haşlanıp süzülür, mısır unuyla karıştırırp tavaya ince olarak yayılır, altı üstü çevrilip kızartıldıktan sonra üstüne yumurta kırılır.
nuri deniz Tarih: 03.05.2010 12:16
Bu güzel tarifiniz ve paylaşımınız için teşekkürler......Kaldirik Nedir ?