Malzemeler
• 3 adet Bostan Patlıcanı
• 500 gram kuşbaşı Kuzu eti
• 3 adet Sivri Biber
• 3 adet Domates
• 1 çorba kaşığı tereyağ
Beşamel Sosu için;
• 3 çorba kaşığı Un
• 4 çorba kaşığı Kaşar Rendesi
• 2 su bardağı Süt
• 3 çorba kaşığı Tereyağ
• Kızartmak için Sıvı Yağ
• Tuz, Karabiber ve Kırmızıbiber

Tarif
Patlıcanları alacalı şekilde soyup boylamasına iki eşit parçaya bölün.Ortalarını bıçakla oyarak çanak şekline getirin. Patlıcanları tuzlu suda bekletin. Bir tencerede margarinle birlikte etleri kavurun. Doğranmış sivribiberleri ve domatesleri ekleyin. iki çay bardağı sıcak suyu da ekleyip çekene kadar bekleyin. Patlıcanları sudan çıkartıp kurulayın ve sıvıyağda 2 dk. kadar kızartın. Kızarmış patlıcanları fırın kabına alın. Patlıcanların içlerine kavurduğunuz etleri paylaştırın. Etlerin üzerine 1 su bardağı su ekleyip 180 derecelik fırında pişirin. Beşamel sos hazırlamak için yağı bir kapta eritip unla birlikte kavurun. Sütü ilave edip karıştırın. Baharatları da ekledikten sonra ocaktan alın. Etli patlıcan çanaklarının üzerlerine beşamel sostan döküp 15 dk. daha fırında pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 464
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 07.04.2009 18:49
Eline saglık Nerqishcigim.