Etli Patlıcan Çanakları

Son güncelleme: 07.04.2009 17:49
  • noimage

    Malzemeler
    • 3 adet Bostan Patlıcanı
    • 500 gram kuşbaşı Kuzu eti
    • 3 adet Sivri Biber
    • 3 adet Domates
    • 1 çorba kaşığı tereyağ
    Beşamel Sosu için;
    • 3 çorba kaşığı Un
    • 4 çorba kaşığı Kaşar Rendesi
    • 2 su bardağı Süt
    • 3 çorba kaşığı Tereyağ
    • Kızartmak için Sıvı Yağ
    • Tuz, Karabiber ve Kırmızıbiber

    Tarif
    Patlıcanları alacalı şekilde soyup boylamasına iki eşit parçaya bölün.Ortalarını bıçakla oyarak çanak şekline getirin. Patlıcanları tuzlu suda bekletin. Bir tencerede margarinle birlikte etleri kavurun. Doğranmış sivribiberleri ve domatesleri ekleyin. iki çay bardağı sıcak suyu da ekleyip çekene kadar bekleyin. Patlıcanları sudan çıkartıp kurulayın ve sıvıyağda 2 dk. kadar kızartın. Kızarmış patlıcanları fırın kabına alın. Patlıcanların içlerine kavurduğunuz etleri paylaştırın. Etlerin üzerine 1 su bardağı su ekleyip 180 derecelik fırında pişirin. Beşamel sos hazırlamak için yağı bir kapta eritip unla birlikte kavurun. Sütü ilave edip karıştırın. Baharatları da ekledikten sonra ocaktan alın. Etli patlıcan çanaklarının üzerlerine beşamel sostan döküp 15 dk. daha fırında pişirin.
#01.04.2009 09:25 0 0 0
  • Eline saglık Nerqishcigim.
#07.04.2009 17:49 0 0 0