Malzemeler
• 3 su bardağı pirinç
• 2 adet yumurta
• 1 su bardağı rende kaşar
• 2 adet taze soğan
• 1 çay bardağı galeta unu
• 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• Tuz?karabiber
Kızartmak İçin
• Sıvı yağ

Tarif
Patlıcanları alacalı şekilde soyup boylamasına iki eşit parçaya bölün.Ortalarını bıçakla oyarak çanak şekline getirin. Patlıcanları tuzlu suda bekletin. Bir tencerede margarinle birlikte etleri kavurun. Doğranmış sivribiberleri ve domatesleri ekleyin. iki çay bardağı sıcak suyu da ekleyip çekene kadar bekleyin. Patlıcanları sudan çıkartıp kurulayın ve sıvıyağda 2 dk. kadar kızartın. Kızarmış patlıcanları fırın kabına alın. Patlıcanların içlerine kavurduğunuz etleri paylaştırın. Etlerin üzerine 1 su bardağı su ekleyip 180 derecelik fırında pişirin. Beşamel sos hazırlamak için yağı bir kapta eritip unla birlikte kavurun. Sütü ilave edip karıştırın. Baharatları da ekledikten sonra ocaktan alın. Etli patlıcan çanaklarının üzerlerine beşamel sostan döküp 15 dk. daha fırında pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 420
favori
like
share
İCEMİNE Tarih: 05.04.2009 15:33
Off çok leziz olur sanırım
Piranha_TR Tarih: 04.04.2009 10:10
iştahım kabardı