So Blonde

Son güncelleme: 02.04.2009 08:47
  • noimage
    noimage

    noimage

    noimage


    Oyun Tanıtımı


    Sarışın güzel bir adaya düşerse ne olur?


    Kapağında güzel mi güzel, zarif mi zarif bir sarışının durduğu oyunumuzun adı So Blonde. Dışarıdan ilk gördüğünüzde pek bir özelliği yok gibi dursa da, oyunun arka planında yani yapımcı olarak muhtemelen birçok macera oyunu sevenin yakından tanıyacağı, Steve Ince bulunduğundan ister istemez dikkatleri biraz daha üzerine çekiyor. Bazılarınızın "Ben macera oyunu sevmiyorum kim bu Steve Ince?" gibi bir düşünce geçebilir. Kendisi Broken Sword gibi serilerin arkasındaki isim. Yani genel anlamda hep başarılı işlere imza atmış birisi ve bu da So Blonde'tan beklentilerimizi artırıyor ister istemez. Ancak yapım bu beklentilerin ne kadarını karşılayabiliyor? Orası tartışma gerektiren bir konu.

    Sarışın korsanlar!

    Yönettiğimiz karakterin adı Sunny Blonde. Sunny, hiç istemediği halde ailesinin zoru ile deniz yolculuğuna çıkar ve bu yolculuk sırasında başına gelmedik şey kalmaz. Son olarak bir de gemilerine yıldırım düşmesi sonucu, gemi alabora olur ve denize düşer. Kendine geldiğinde ıssız olduğunu düşündüğü bir adadadır ve ilginç olan şey, ailesini bulmak zorunda olması ya da kaybolmuş olması kendisi için sorun değildir. Onun için sorun olan tek şey bozulan makyajı ve ıslanan sarı saçlarıdır. Sunny, oyunun genelinde de bu hal ve tavırlarda bulunan biri. Fakat ilerledikçe olaylar gittikçe garipleşecek ve Sunny korsanlarla mücadele etmek zorunda kalacak, adanın üzerindeki laneti kaldırmak için de iki adet düğün düzenlemesi gerekecek.

    Konu bu şekilde işleniyor. So Blonde için, aslında hiç yaratıcı olmayan gayet klişe bir senaryo üzerine dayandırılmış bir oyun diyebiliyoruz. Zaten konu biraz zorlanarak uzatılmış gibi geldi bana. Zaten ilerledikçe de, yapımın kesinlikle kendisinin gereksiz ayrıntılarla uzatılmaya çalışıldığını görmek can sıktı. Fakat oyunun barındırdığı mizahi öğeler bir nebze olsun oynanabilir kılıyor. Fakat nereye kadar?

    Kambersiz düğün olmaz

    Grafikler zaten kolaylıkla anlaşılabileceği şekilde çizgi roman tarzında hazırlanmış. Aslında gayet de iyi çizilmişler. Etraf rengarenk ve cıvıl cıvıl. Grafiksel olarak hiç bir problem göze çarpmadı ve üzerlerinde uğraşıldığı belli oluyor. Oyundaki diyaloglar mizah duygusunu öne çıkarmak adına hazırlanmışlar ve hem komikler, hem de komik oldukları kadar başarılılar da. Yalnızca tek problemleri, diyalogların bulmaca çözümlerine en ufak yardımı dokunmuyor olması. Gerçekten hiç bir yardımı olmayacak buna hazırlanın. Gerçi seslerin başarılı olduğu gerçeğini değiştirmiyor, ancak bu ufak problem oyunun işleyişi göz önüne alındığında, ufaklıktan çıkıp dev bir sorun haline gelebiliyor. Zaten So Blonde sürekli yürüyerek geçiyor ve gerçekten o kadar fazla yürüyorsunuz ki, bir bulmacanın çözümü için adayı baştan sonra turlamanız bile gerekecek. Buna bir de Sunny'nin eline geçen her şeyi cebine atmasını da ekleyelim. Şöyle demek oluyor ki, bulmacalarla ya da oyunla alakalı olan olmayan ne görürseniz cebinize koyabilirsiniz. Fakat kullandığınız eşyalar çantanızdan kaybolmadığından ve bu nesne alma işlemi sonsuza kadar sürdüğünden dolayı, bir süre sonra çantanız dipsiz kuyuya dönüşecek ve aradığınız eşyayı bulmak da zorlandığınız gibi, bulmacalarda hangilerinin işe yarayacağını da tek tek deneme yanılma yöntemiyle bulabiliyorsunuz. Envanter işi gayet başarısız bir çalışma olmuş. Bunun üstüne bulmacaları çözmek adına diyalogların yardımcı olmaması da ekleyelim. Müzikler ortama ve atmosfere uygun olarak değişkenlik gösteriyorlar ve genelde iyiler. Kısacası oyunun belki de tek iyi yanı sesler, müzikler ve grafikler.

    Yapımda sürekli yürüyorsunuz diye bahsettim, bunun üstüne haritanızın olmadığını da ekleyeyim. Ufak bir harita sistemi eklenmiş olsaydı, gerçekten çok daha başarılı olabilirdi. Fakat bir süre sonra o yolları gidip gelmekten dolayı, ezberleyeceksiniz. Bunların haricinde So Blonde içinde minik minik oyunlar var ve gerçekten eğlenceliler. Mini oyunları oynarken daha çok zevk aldım.
#01.04.2009 11:03 0 0 0
  • konusu guzelmis :)
#02.04.2009 08:39 0 0 0
  • eglenceli bi oyunA BENZİO
    TSKLERR
#02.04.2009 08:43 0 0 0
  • clshck a katılıyorum
#02.04.2009 08:47 0 0 0