Malzemeler
• 300 gr brokoli
• 2?3 havuç
• 10 adet mantar
• 3 yumurta
• 1 kasık un (tepeleme)
• 3 kasık mantar çorbası (silme)
• 3 kasık mayonez (ben light kullanıyorum)
• 1 çay kasığı muskat
sebzeli tuzot (tercihen)
• Kırmızı pul biber ve nane
• Sarımsak tozu ya da 2?3 dis minicik doğranmıs sarımsak

Tarif

Brokolileri düdüklü tencerede buharda 5dk. haslıyorum. Havuçları mutfak robotunda rendeledikten sonra tavada zeytinyagı ile kısık ateste soteliyorum. İnce dilimlenmis mantarı azıcık yag ve biraz soya sos ile soteliyorum ve ılımaya bırakıyorum.

Uygun bir borcam kabı yaglıyorum karıstırdıgım tüm malzemenin içine haslanmıs brokolileri çiçek çiçek ayırıp (bıçak kullanmıyorum) ekliyorum, biraz daha karıstırdıktan sonra ılınmıs havuç ve mantarı da ekliyorum. Tüm malzemeyi bir iki çevirip, borcama döküyorum.

Borcamın üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp 180 derece fırında 20 dakika pisiriyorum. Sonra alüminyumu üzerinden alıp 10-12 dakika altını ve üstünü pisiriyorum. Nar gibi kızarınca fırından alıyorum ve mümkünse hemen servis.

Afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 369
favori
like
share
ahmet988 Tarih: 06.06.2010 11:22
Nefis ymkler bunlar
ahmet988 Tarih: 06.06.2010 11:22
Ellerine saqlık
nuri deniz Tarih: 03.05.2010 12:15
Bu güzel tarifiniz ve paylaşımınız için teşekkürler......Brokoli nedir ?