6 adet çulluk
SALÇASI:
80 gr margarin yada sadeyağ ( 4 çorba kaşığı)
3 bardak et suyu
250 gr kuşların piştiği su (1 bardak)
2 diş sarımsak
EKMEKLERİ:
1 küçük soğan
6 dilim ekmek
Tuz
80 gr çiçek yağı (4 çorba kaş.)

1- Serince bir yerde 2-3 gün bekletildikten sonra, tüyleri yolunmuş ve tütsülenmiş (şekil:1,2,3) 6 adet çulluğu küçükçe bir tavaya, 5 silme çorba kaşığı sadeyağı yada margarin ile çullukları koyarak, çullukların her bir tarafı nar gibi oluncaya kadar kızartmalı, sonra bunları tavadan çıkararak her bir kuşu iki göğüs, iki but olarak dörde bölüp bir tarafa bırakılır, içinden çıkan bağırsak sırt ve göğüs kemiklerini de b,ir havana koyarak dövülür ve iyice kırılması sağlanır.

2- Sonra; dövülmüş bağırsak ve kemikleri bir tencereye koyarak bunlara; 3 bardak et suyu, 2 diş sarımsak, bir demet maydanoz ve dere otu sap yada kökü, bir buçuk baş soğan ile 2 tatlı kaşığı da tuz ilave edip kapağını kapatarak hafif ateşte 1 saat kaynatmalı, sonra kemik suyunu süzmek sureti ile başka bir tencereye almalı ve bu suya; pişmiş,kol ve göğüs olarak ayırmış olduğumuz çullukları ilave ederek bunları 35-40 dakika arasında pişirmeli ve tencereden çıkararak bunları; 4 cm en, 6 cm boy ve yarım cm inceliğinde kesilmiş ve kızartılmış kanepe ekmeklerinin üstlerine oturtmalı ve sıcakça bir yere bırakmalıdır.

3- Sonra; bir kuş haneye 1 silme çorba kaşığı tere yağı ile yarım kahve fincanı da un katarak 2 dakika daha kavurmakta devam edilmeli, sonrada üstünün yağları alınmış ve ancak bir bardak gelmekte olan kemik ve kuş suyunu katarak, salça püremsi bir hal alıncaya kadar pişirilmelidir sonra salça ekmeklerin üstündeki kuşlara dökülerek servis yapılmalı

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 392
favori
like
share