Karaca kebabı

Son güncelleme: 01.04.2009 21:22
  • 1500 gr kemikli karaca eti
    30 gr zeytin yağı
    100 gr sadeyağı ya da margarin
    3 bardak su
    soğan (1 büyük)
    2 defne yaprağı
    havuç (1 orta)
    1 demet maydanoz
    sirke (0.5 bardak )
    Tuz ve karabibeR.

    1- Kol, kürek, pirzola ya da but taraflarından kemikli olarak yumurta büyüklüğünde parçalara kesilmiş 1500 gram karaca etini porselen bir kaba koyduktan sonra bunlara; hepsi küçük kesilmiş 1 büyük soğan, 1 orta havuç, yarım kahve fincanı zeytinyağı, 2 defne yaprağı, 2 tatlı kaşığı tuz ile biberi koyarak hepsini iyice karıştırmalı ve üç dört saatte bir, etleri çevirmek suretiyle bunları 10-12 saat sirkede yatırmalı, on iki saat sonra etleri bir kaba almalı, sirkeyi de sonradan kullanmak üzere bir tarafa ayırmalıdır.

    2- Sonra bir tencereye; 5 silme çorba kaşığı sadeyağı, yada margarin koyarak kızdırmalı, sonra bu yağa; tabağa almış olduğunuz et parçalarını katarak etlerin her bir tarafları pembeleşinceye kadar aşağı yukarı 10 dakika arada bir karıştırmak suretiyle kızartmalı, sonra etlere; bütün sebzeler ile sirkeyi katarak, kuvvetli ateşte 10 dakika kadar pişirdikten sonra bunlara; 3 bardak sıcak su ile demet halinde 1 demet maydanoz koymalı ve tencerenin kapağını kapatarak, etler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar orta kuvvetteki ateşte aşağı yukarı iki saat pişirilmelidir. (Suyunu çekerse bir miktar su katılmalıdır)

    3- Pişince; etleri yine bir delikli kepçe ile süzülmüş olarak bir kaba almalı ve demet maydanozu da çıkarıp atmalı ve salçasını bütün sebzeleriyle bir süzgeçten geçirdikten sonra etleri tekrar içine atmalı ve bir taşım daha kaynattıktan sonra tabağa atmalı ve servis yapmalıdır. ( Salçasını süzgeçten geçirmeden olduğu gibi tabağa alarak da servis yapılabilir).
#01.04.2009 21:22 0 0 0