6 adet çulluk
1 bardak su
150 gr tereyağı
( ½ çorba kaş.) Tuz,karabiber

1. Serince bir yerde 2-3 gün bekletildikten sonra, tüyleri yolunmuş ve tütsülenmiş (şekil 1-3)çulluğun gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla kestikten sonra buradan içeriye parmak sokmak suretiyle hayvanların içlerini çıkarmalı, sonrada içleri çıkarılmış kuşları iyice yıkadıktan sonra üst ve içlerini tuzlamalı, biberlemeli ve bir tarafa bırakılmalı.

2. Sonra küçükçe bir tencereye; 7 silme çorba kaşığı sadeyağı yada margarini koyarak kızdırmalı sonra çullukları koyarak karıştırdıktan sora tencerenin kapağı kapatılır küçükçe ateşte arada bir karıştırılarak kuşların her yeri pembeleşinceye kadar kızartılır, sonra tencereye azar azar olmak üzere 1 bardak sıcak su ilave edilip iyice yumuşayıncaya kadar bunları 30-40 dakika ortadan az bir ateşte pişirmeli ve tencereden çıkararak bütün yada ortadan ikiye kesilmiş olarak tabağa yerleştirilir ve servis yapılır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 470
favori
like
share
İCEMİNE Tarih: 05.04.2009 15:24
Hayatımda hiç çulluk yemedim nasıl olur acaba teşekkürler tarifin için belki tatmak için denerim
Piranha_TR Tarih: 01.04.2009 22:46
sağol