MALZEMELER

*1-2 bağ ebegümeci
*1 baş soğan
*1 büyük domates
*100 gr kadar kıyma
*1/2 küçük fincan sıvıyağ
*1 kaşık salça
*tuz.karabiber.pulbiber
*1 çorba kaşığı dolusu bulgur



[COLOR="lime"] YAPILIŞI

Ebegümecini saplarını kısa kısa koparıp ayıklıyoruz.Güzelce ıspanak gibi 5-6 su yıkıyoruz.Sonra ince ince kıyıyoruz.Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpip ovuyoruz ve iyice sıkıyoruz avucumuzda.Tencerede soğanı ve kıymayı kavuruyoruz.İçine domatesimizi doğrayıp salçasını ekliyoruz.Birazda böyle kavurup sıktığımız ebegümeçlerini ekliyoruz.Baharatlarını da atıp 1 çay bardağı kadar su ilave ediyoruz.Bulgurunuda üzerine serpip ağzını kapatıyoruz.Bulgurumuz ve ebegümecimiz yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

Ebegümeci nasıl pişer - ebegümeci nasıl kavrulur - ebegümecinin pişirilmesi

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1316
favori
like
share
ahmet988 Tarih: 06.06.2010 11:20
Ellerine Saqlık
nuri deniz Tarih: 03.05.2010 12:15
Bu güzel tarifiniz ve paylaşımınız için teşekkürler...