Bulgurlu Ebegümeci Kavurması

Son güncelleme: 06.06.2010 10:20
  • noimage


    MALZEMELER

    *1-2 bağ ebegümeci
    *1 baş soğan
    *1 büyük domates
    *100 gr kadar kıyma
    *1/2 küçük fincan sıvıyağ
    *1 kaşık salça
    *tuz.karabiber.pulbiber
    *1 çorba kaşığı dolusu bulgur



    YAPILIŞI

    Ebegümecini saplarını kısa kısa koparıp ayıklıyoruz.Güzelce ıspanak gibi 5-6 su yıkıyoruz.Sonra ince ince kıyıyoruz.Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpip ovuyoruz ve iyice sıkıyoruz avucumuzda.Tencerede soğanı ve kıymayı kavuruyoruz.İçine domatesimizi doğrayıp salçasını ekliyoruz.Birazda böyle kavurup sıktığımız ebegümeçlerini ekliyoruz.Baharatlarını da atıp 1 çay bardağı kadar su ilave ediyoruz.Bulgurunuda üzerine serpip ağzını kapatıyoruz.Bulgurumuz ve ebegümecimiz yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

    Ebegümeci nasıl pişer - ebegümeci nasıl kavrulur - ebegümecinin pişirilmesi
#02.04.2009 12:58 0 0 0
  • Bu güzel tarifiniz ve paylaşımınız için teşekkürler...
#03.05.2010 11:15 0 0 0
  • Ellerine Saqlık ;)
#06.06.2010 10:20 0 0 0