*1-2 bağ ebegümeci
*1 baş soğan
*1 büyük domates
*100 gr kadar kıyma
*1/2 küçük fincan sıvıyağ
*1 kaşık salça
*tuz.karabiber.pulbiber
*1 çorba kaşığı dolusu bulgur
YAPILIŞI
Ebegümecini saplarını kısa kısa koparıp ayıklıyoruz.Güzelce ıspanak gibi 5-6 su yıkıyoruz.Sonra ince ince kıyıyoruz.Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpip ovuyoruz ve iyice sıkıyoruz avucumuzda.Tencerede soğanı ve kıymayı kavuruyoruz.İçine domatesimizi doğrayıp salçasını ekliyoruz.Birazda böyle kavurup sıktığımız ebegümeçlerini ekliyoruz.Baharatlarını da atıp 1 çay bardağı kadar su ilave ediyoruz.Bulgurunuda üzerine serpip ağzını kapatıyoruz.Bulgurumuz ve ebegümecimiz yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Ebegümeci nasıl pişer - ebegümeci nasıl kavrulur - ebegümecinin pişirilmesi