Malzemeler:

250 gr yağsız dana kıyma
2 yemek kaşığı yıkanmış pirinç
1 adet orta boy soğan
tuz - karabiber
un (köfteleri yuvarlamak için)
2 yemek kaşığı un
1,5 litre su
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet limon
1 adet yumurta (sadece sarısı)
Sosu için tereyağ - kırmızı biber
Soğanı rendenin küçük tarafı ile rendeliyoruz. Kıyma, soğan, pirinç, tuz ve karabiberi bir kasede yoğuruyoruz. Hazırladığımız harçtan ufak ufak parçalar alıp yuvarlayıp un koyduğumuz bir tabak ya da tepsiye koyuyoruz. Tüm kıyma harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz. Tepsiye koyduğumuz köfteciklerin heryerini tepsiyi sallayarak una buluyoruz. Daha sonra başka bir kaseye alarak un fazlalığından kurtarıyoruz.

1 yemek kaşığı tereyağını eritip 2 yemek kaşığı un ilave ederek kavuruyoruz. Unun kokusu çıkınca üzerine suyu ilave ediyoruz. Su kaynamaya başladığında köfteleri atıp zedelemeden karıştırıyoruz. Limonu sıkıp yumurtanın sarısına ilave ediyoruz ve çırpıyoruz. Hazırladığımız bu terbiyenin üzerine kaynayan sudan biraz alarak karıştırıyoruz. (Bu kesilmesini engelleyen hareket olacak) Köfteler pişince (pirinçleri şişecek ve bunu görebileceksiniz) terbiyeyi tencereye ilave ederek karıştırıyoruz. Bu aşamada tekrar tuz kontrolü yapılıp, zevke göre eklenebilir.

Kıvamı koyulaşan yemeğimizi bir taşım daha kaynatıp ocağın altını söndürüyoruz.

Sos için tereyağını kızdırıp kırmızıbiber ilave ediyoruz. Servis esnasında bu sosu döküyoruz.

Afiyetle,

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 397
favori
like
share