Malzemeler;
*200 gr oda sıcaklığında tereyağı,
*200 gr toz şeker(yaklaşık olarak 1,5 su bardağı )
*350 gr un ( 3 su bardağından biraz az)
*5 yumurta ( oda sıcaklığında)
*1 su bardağı süt,
*1 paket vanilya,
*1 paket kabartma tozu,
*2 çay kaşığı (tepeleme) tarçın,
*1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz.
*750 gr balkabağı ( 1 su bardağı şeker ile pişirilip, püre haline getirilmiş)
*1 su bardağı kadar çırpılmış krem şanti,
*süslemek için ceviz, hindistan cevizi,file antep fıstığı vb.
Hazırlanışı;
1.Yağı ve şekeri krema gibi oluncaya kadar çırpın. Sonra sırasıyla içine yumurtaları, sütü katıp, çırpmaya devam edin.
2.Toz malzemelerin hepsini birbirine karıştırdıktan sonra sıvı karışıma eleyerek güzelce karıştırın.
3.En son olarak cevizleride katıp karıştırın ve yağladığınız 26 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbına dökerek, önceden 180 derecede ısıttığınız fırında pişirin.
4.Bu arada püre haline getirdiğiniz balkabağı ile krem şantiyi birbirine karıştırın.
5.Piştikten sonra soğuttuğunuz kekinizi enlemesine ortadan ikiye kesin ve balkabağı-kremşanti karışımından bir miktar arasına sürüp, kapatın.
6.Tüm kekin etrafını bolca balkabağı-kremşanti karışımı ile kapatın.
7.Kenarlara hindistan cevizi, üst kısımlara ceviz ve file antep fıstığı serperek yada krem şanti sıkarak süsleyin. Afiyet olsun

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 736
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 02.04.2009 19:16
Güzel görünüyor eline saglık canım.
Piranha_TR Tarih: 02.04.2009 15:29
Mmmmm Leziiizzz
EZqiiiii Tarih: 02.04.2009 15:25
Emeqinize saqLık tşkLer(:
Şayeste Tarih: 02.04.2009 14:49
Ellerine sağlık canım..
Nefis görünüyor..