Ice Cube (O'Shea Jackson Solemé, 15 Haziran 1969, Los Angeles) Amerikalı rap şarkıcısı ve oyuncu.



Rap müziğine lise yıllarında başladı. 1987 yılında NWA adlı rap grubuna giren Ice Cube, bir senelik bir aradan sonra 1988'de NWA'nın Straight Outta Compton adlı albümünde yer aldı. 1990'da gruptan ayrılarak solo çalışmalara başladı. 1990 yılından beri solo albümler çıkartmakta, 1992'den beri filmlerde oynamaktadır. Son zamanlarda film çalışmalarına ağırlık vermiştir.Kendisi daha sonra İslam dinini seçip müslüman olmuştur.

Diskografi

NWA ile:
Straight Outta Compton, 1988
Solo
AmeriKKKa's Most Wanted 1990
Kill At Will 1990 - EP
Death Certificate 1991
The Predator 1992
Lethal Injection 1993
Bootlegs & B-Sides 1994 - Karma
Featuring Ice Cube 1997 - Karma
War & Peace - Volume 1 (The War Disc) 1998
War & Peace - Volume 2 (The Peace Disc) 2000
Ice Cube - Greatest Hits 2001 - Karma
Laugh Now, Cry Later 2006
In The Movies(2008)
Raw Footage(2008)

Filmografi

Boyz N the Hood 1991 ("Doughboy" Darin)
Trespass 1992 (Savon)
The Glass Shield 1994 (Teddy Woods)
Higher Learning 1995 (Fudge)
Friday 1995 (Craig)
Dangerous Ground 1997 (Vusi Madlazi)
Anaconda 1997 (Danny Rich)
The Players Club 1998 (Reggie)
I Got the Hook Up 1998 (Gun Runner)
Three Kings 1999 (SSgt. Chief Elgin)
Thicker Than Water 1999 (Slink)
Next Friday 2000 (Craig)
Ghosts of Mars 2001 (James 'Desolation' Williams)
All About the Benjamins 2002 (Bookum)
Barbershop 2002 (Calvin Palmer)
Friday After Next 2002 (Craig)
Torque 2004 (Trey)
Barbershop 2: Back in Business 2004 (Calvin)
Are We There Yet? 2005 (Nick Persons)
XXX: State of the Union 2005 (Darius Stone)
Are we done yet? (Nick)

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 284
favori
like
share