Düğün Fotoğrafı Sırasında Bunlara Dikkat

Son güncelleme: 10.04.2009 21:19
  • Düğün Fotoğrafı Sırasında Bunlara Dikkat - Evlilik Hazırlığı - Evlilik Hazırlığında dikkat Edilmesi Gerekenler

    noimage

    Türkiye'nin en ünlü düğün fotoğrafçıları anlattı.İşte dikkat edilmesi gerekenler.

    Hayatımızda sadece bir kez yakayacağımızı düşündüğümüz ve en özel anlarımızı ömür boyu hatırlamak istediğimiz o büyük günde, en güzel ve anlamlı fotoğraflara sahip olmak isteriz. Peki ama nasıl? ;

    Perfect Wedding Dergisi, bu sayısında Türkiye'nin ünlü düğün fotoğrafçılarına iyi poz vermenin sırrını sordu. Ayrıca Dergi, mükemmel bir düğün albümü için hangi anlarınızı fotoğraflamanız gerektiği hakkında da bir yol haritası sundu.

    Esra Pozan"
    Doğal olun"

    "Güzel poz verebilmek için yapılması gereken poz vermemek aslında. Onları fotoğraflarken yakaladığım doğal halleri her zaman en çok beğenilen kareler olmuştur. Çünkü o karelerde günün heyecanını, üzüntüsünü, sevincini bulmak mümkün. Bunları yansıtırken yüzlerindeki her ifadenin gerçekten onlara ait olması gelinlerin olduğu kadar benim de çok hoşuma gidiyor. Sırrımız, düğün çekimlerinde ' doğal olmak'."

    Pınar Gediközen

    "Gülüş çok önemli"

    "Her gelin düğün gününde muhteşem görünmek ister. Bir kaç basit detaya dikkat ettikten sonra bunu gerçekleştirmeniz çok zor değil. İşte temel noktalar:

    Makyaj: İyi bir makyaj ön koşuldur ve temel kural 'az olan esas olandır'. Doğru renk ürünlerle yapılacak bir makyaj sonrasında, pürüzsüz gözüken bir yüz ve tam kararında vurgulanmış hatlarınız olmalı. Genel olarak aşırı sedefli ve renkli farları hiçbir zaman tercih etmeyin. O gün bir sürprizle karşılaşmamak için de mutlaka düğün öncesinde bir test makyajı yaptırın.

    En iyi açı: Ayna karşısında en iyi açınızı, ifadenizi çalışın.
    Otoportre: Düğün öncesi basit bir dijital kamera alıp bol bol kendi fotoğraflarınızı çekin, cep telefonunuzun kamerasını bile kullanabilirsiniz. Bu gerçekten de kamera önünde rahat hissetmenizi sağlayacak en iyi yöntemlerden biridir.
    Hisler: Hislerinize odaklanın, nasıl gözüktüğünüze değil. O gün muhteşem olduğunuza inanmanız gerek.

    Gülüş: Gelinlik veya makyajınızdan bile daha önemli olan şey gülüşünüzdür. Gerginliğinizi yenmek için bol bol gülün."

    Efe Babacan

    "Onun gölgesi olun"

    "O gün her şey fotoğrafçının kontrolünde olsa da iyi fotoğrafçı olmak yetmez. İnsan ilişkilerindeki başarınız, iletişim kabiliyetiniz, mizah duygunuzun güçlü olması, fırsatçı ve yaratıcı olmanız gerekmektedir. Bunlara sahipseniz gelini rahatça yönlendirir, onu havaya sokar, güzel hatta seksi gülümsemeler yakalarsınız. Vücut dilinizle 'Sağa-sola dön, elini beline koy, öpücük gönder!' gibi birçok yönlendirmede bulunabilirsiniz. Gelinin yorulduğunu vücut dilinden anlarsınız. Böyle bir durumda 'Hadi biraz ara verelim' diyerek gelini dinlendirmelisiniz. Yorgun bir gelinden 20 kare almak yerine onu biraz dinlendirip 10 kare almak sonuç olarak daha tatmin edici olacaktır. Çekimler sırasında 'Çok güzel! Evet müthiş bir gülümseme, tam burada ışık çok güzel. Bir kaç kare daha alalım' gibi cümlelerle motivasyonu arttırmak çok önemlidir. Her gelin, o gün dünyanın en güzel gelini, en şanslı kadını olduğunu hissetmek ister. Bu görev de fotoğrafçınındır. Bir karede iyi bir French Kiss yakalamak istiyorsam, önce damada gelini yanaktan öpmesini söylerim, sonra geline damadı yanaktan öpmesini ve en sondada ikisinin birbirini öpmesini rica ederim. Üçüncü kareyi elde etmek için bir ve ikinci kare çekilir ama en baştan üçüncü kare istenseydi, o zaman mırın kırın edilebilirdi. Klasik pozlamalar kolaydır ama işin fantezi kısmına kaçmak isterseniz, zamanlama önemlidir ve gelinin ruhunu okumak zorundasınız.

    Gelini güzel mi göstermek istiyorsunuz? O zaman fotoğrafçılığı bir kenara bırakın. Gelinin arkadaşı, sırdaşı, annesi olun."

    Handan Hacıhaliloğlu

    "Poz verdirmek zor"

    "Çiftlerle düğün gününden önce tanışmak, birlikte düğün mekanına giderek çekim için en iyi spotları belirlemek, ne tür çekimlerden hoşlandıkları, zevkleri hakkında fikir sahibi olmak gerekiyor.

    Düğün fotoğrafçılığında iki tarz vardır:

    Geleneksel (poz verdirerek) tarz ve fotojurnalist (tam tersini; anları yakalamak) tarz; bunlardan birisini tercih etmek mutlaka kişinin isteği doğrultusunda olacaktır. Burada fotoğrafçının kendi stilini oluşturması, çekimi yapılan kişinin de çabasıyla gerçekleşir.

    Gelin ve damatla düğün günü öncesi tanışmak çok önemli. İlk kontağa geçtiğinizde yabancısınız, ama düğün günü geldiğinde yakın arkadaş oluyorsunuz. Çiftlere tavsiyem fotoğraf çektirirken sakin olmaları, endişe etmemeleri; bu son derece önemli. Ancak biliyorum ki düğün fotoğraflarında çiftlerin aradıkları en öncelikli konu doğallık. Benim yaptığım iş doğal akışında devam eden olayları yakalamak. Aynı şekilde rahat olmalarını ve ben orada yokmuşum gibi davranmalarını sağlamaya çalışıyorum. Bunun için de fotoğrafçı olarak bizlerin insanlarla iletişiminin güçlü olması gerekiyor. Fotoğraf çekerken gelin ve damatla sohbet halinde oluyorum genellikle. Son zamanlarda gelinler poz vermeden, doğal ve spontane çekimleri tercih ediyorlar.

    Poz verdirmek son derece zor ve gerginlik yaratan bir durum. Düğün fotoğraflarında da bu geçerli. Gelin ve damadın en güzel hallerini yakalıyorum. Birbirlerine bakışlarını yakalamak.. Bunlar çok değerli saniyeler; hayatta bir kez yakalanan en önemli anlar hatta. Çekimler sırasında dikkatliyim ve algılarımı son derece açık tutuyorum."

    MÜKEMMEL DÜĞÜN ALBÜMÜ NASIL OLUR?

    Fotoğrafçınıza çekilmesi gereken fotoğrafların uzun bir listesini vermek istemeyebilirsiniz. Ancak her çiftin albümünde olması gereken belli fotoğraflar da olduğunu unutmayın

    1- Gelin makyajı yapılırken

    Günümüzde gelinlerin çoğu sadece düğüne ait aile ve arkadaşlarının pozlarından oluşanları değil, o büyük güne ait her detayın yer aldığı fotoğrafları olmasını tercih ediyor. Bu yüzden hazırlık aşamasındaki samimi ve doğal fotoğraflar mutlaka albümünüzde bulunmalı. Saçınız ve makyajınız yapılırken bir fotoğrafçının etrafınızda olması sizi rahatsız ediyorsa, önceden belli bir saat için anlaşabilir ve kısa bir süre siz tekrardan rujunuzu sürerken fotoğrafların çekilmesini isteyebilirsiniz.

    2- Mekana giriş yaparken

    Her zaman yakalanamayan düğün anlarından biri de gelinle damadın tam mekana adım attıkları sahnedir. Siz ve damat içinse o ilk adım düğünün en stres dolu anıdır. Bütün gözler üzerinizdedir. Bu büyüleyici anın yakalandığı bir fotoğraf güzel ve samimi olmasının ötesinde onu armağan edeceğiniz kişiye de nefis bir anı olarak kalır.

    3- Karı koca ilan edilirken

    Geleneksel olarak düğün albümünüzde bulunması gereken birçok fotoğraf vardır. Ancak en önemlilerinden bir tanesi karı koca ilan edildiğiniz anda hem sizin hem de davetlilerin çekildiği fotoğraflardır. Alkışlayanlar, gülümseyenler ve ağlayanların o anki halleri size nefis bir anı olarak kalır.

    4- Konfeti zamanı

    Geleneksel bir düğün albümünün olmazsa olmazları arasında yer alan bir diğer poz ise konfetilerin atıldığı andır. Nikah kıyıldıktan sonra başka bir mekana geçecekseniz, oranın çıkışında en yakın arkadaşlarınızdan davetlileri organize etmelerini isteyebilir ve siz çıktığınız anda üçe kadar sayıp hepsi aynı anda konfetileri havaya atabilirler. Bu sırada da fotoğrafçı en güzel karelerinizi yakalar.

    5- Arkadaşlar ve aile

    Büyük günün en önemli ve albümünüzde mutlaka bulunması gereken fotoğraflarından biri de arkadaşlarınız ve ailenizle bir arada çekilen grup fotoğraflarıdır. Fotoğrafçınızı mutlaka fotoğraf çekimi ve ne gibi kareler istediğiniz konusunda uyarmanız gerekir. Ayrıca fotoğrafçınıza mutlaka fotoğrafları çekilmesi gereken kişilerin isimlerini ve oturma planını verebilirsiniz.

    6- Samimi anlar

    Birçok çift hayatlarının bu en özel gününde baş başa daha fazla zaman geçirebilmeyi ister. Ancak bunun için zaman ayırmakta zorlanırlar. Bu yüzden en azından yarım saatinizi en özel fotoğraflarınızın çekilebilmesi için ayırmaya özen gösterin. Sizin için özel anlamı olan bir yer seçin ve orada fotoğraflarınızın çekilmesi için fotoğrafçınızla anlaşın.

    7- Bütün detaylar

    Çiçekleri, pastayı ve davetiyeleri ayarlamak için aylarınızı harcadınız, şimdi sıra bunları görücüye çıkarmakta. Fotoğrafçınıza büyük günde nelerin önemli olduğunu anlatın. Bu fotoğraflar düğün pastası, ayakkabılarınız ya da davetliler için özel olarak elinizde hazırladığınız küçük hediyeler gibi düğüne dair her türlü detayı içerebilir.

    8- Kızlar ve erkekler

    Bu büyük günde gelinin en yakın kız arkadaşlarıyla ve damadın da en yakın erkek arkadaşlarıyla grup olarak çektirdiği fotoğraflar büyük önem taşır. Bu fotoğraflar için Rezervuar Köpekleri'ndeki gibi bütün arkadaşlarınızın güneş gözlüğü takması, ellerine purolarını alması ya da şampanyalarını havaya kaldırması gibi esprili düzenlemeler de yapabilirsiniz.

    9- İlk dans

    İlk dansta yüzlerce gözün sizin ve eşinizin üzerinizde olması gözünüzü korkutabilir, fakat bu durum fotoğrafçının harika ve romantik bir anı yakalamasına engel değildir. Özelliklede düğünden önce birkaç dans dersi aldıysanız, endişelenmeniz için hiçbir nedeniniz yok.

    10- Geleneksel anlar

    Geleneksel bir düğün hazırladıysanız, pastanın kesilmesi ya da gelin buketinin atılması gibi anların fotoğrafçı tarafından ölümsüzleştirildiğine emin olun. Bu anları asla unutmamanız için fotoğraflarınız olması şart. Bu yüzden yakın bir arkadaşınızdan fotoğrafçıyı yönlendirmesini ve bunun gibi özel anların hiçbirinin kaçırılmamasını sağlayabilirsiniz.
#04.04.2009 09:42 0 0 0
  • Öneriler için teşekkürler sindy emegine saglık.
#04.04.2009 18:15 0 0 0
  • ay iyi dikkat edelim bari....

    emegine saglik....
#10.04.2009 21:19 0 0 0