Malzemeler

* 2 adet tavuk göğsü
* 250 gr. kültür mantarı
* 1 küçük boy patates
* 1 adet domates
* 1 adet soğan
* 3-4 diş sarımsak
* 1 çay kaşığı toz zencefil
* 1 çay kaşığı köri
* Kekik
* Tuz
* Zeytinyağı

Yapılışı

1. Öncelikle küp küp doğranmış tavukları en az 1 saat öncesinden zeytinyağı, köri ve zencefille terbiyeleyin. Mantarları da yıkayıp bol limonlu suda haşlayın, haşlanan mantarları süzüp ince dilimler halinde doğrayın.
2. Tavuk etini bir tencerede suyunu salıp çekene kadar kavurun. Suyunu salınca ateşi çoğaltın.
3. Tavuklar suyunu iyice çekince piyazlık doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyin. Soğanlar kavrulunca küp küp doğranmış domatesleri ve mantarları da ekleyin. Yemeğin suyu az olursa bir miktar su ekleyin. Daha sonra da küp küp doğranmış patatesi ve tuzu ekleyin. 15 - 20 dk. kadar pişirin.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 352
favori
like
share