salçalı biftek - tavuk bifteği nasıl pişirilir - salçalı piliç bifteği


Malzemeler

2 adet tavuk göğsü (bifteklik hazırlanmış)
2 - 3 adet soğan
2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
1/2 çay bardağı süt
Tuz
Karabiber, pulbiber, kekik vb...

Yapılışı

1. Büyük bir kaba soğanları piyazlık doğrayın. Zeytinyağını, salçayı, sütü, tuzu ve baharatları da ekleyip harmanlayın. Sosun içine tavuk bifteklerini de koyup terbiyelenmesi için en az 2 saat bekletin.



2.2 saatin sonunda biftekleri alın, üzerine yapışan soğanları mümkün olduğunca temizleyin. Teflon tavada, hiç yağ kullanmadan arkalı - önlü pişirin. Köfteyi de aynı şekilde, yağsız olarak arkalı - önlü pişiriyoruz. Yağda kızartılarak yapılan köfte ya 3 ya da 4 kere yemişimdir şimdiye kadar. Teflon tavada yağsız olarak pişirileni hem lezzetli, hem hafif, hem de daha sağlıklı oluyor.


alınt

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2234
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 13.04.2009 13:01
paylaşımın için teşekkürler.