Salçalı Tavuk Biftek

Son güncelleme: 13.04.2009 12:01
  • salçalı biftek - tavuk bifteği nasıl pişirilir - salçalı piliç bifteği
    noimage

    Malzemeler

    2 adet tavuk göğsü (bifteklik hazırlanmış)
    2 - 3 adet soğan
    2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı salça
    1/2 çay bardağı süt
    Tuz
    Karabiber, pulbiber, kekik vb...

    Yapılışı

    1. Büyük bir kaba soğanları piyazlık doğrayın. Zeytinyağını, salçayı, sütü, tuzu ve baharatları da ekleyip harmanlayın. Sosun içine tavuk bifteklerini de koyup terbiyelenmesi için en az 2 saat bekletin.

    noimage

    2.2 saatin sonunda biftekleri alın, üzerine yapışan soğanları mümkün olduğunca temizleyin. Teflon tavada, hiç yağ kullanmadan arkalı - önlü pişirin. Köfteyi de aynı şekilde, yağsız olarak arkalı - önlü pişiriyoruz. Yağda kızartılarak yapılan köfte ya 3 ya da 4 kere yemişimdir şimdiye kadar. Teflon tavada yağsız olarak pişirileni hem lezzetli, hem hafif, hem de daha sağlıklı oluyor.


    alınt
#04.04.2009 19:58 0 0 0
  • paylaşımın için teşekkürler.
#13.04.2009 12:01 0 0 0