Tavuklu Dürüm

Son güncelleme: 14.04.2009 13:55
  • noimage

    Malzemeler

    4 adet tavuk göğüs eti
    4 yaprak kıvırcık salata
    4 adet taze yeşil soğan
    2 adet orta boy domates
    3 yemek kaşığı maydanoz (kıyılmış)
    2 yemek kaşığı margarin
    1 çay kaşığı pul biber
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz

    Hamuru için:

    4 su bardağı un
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    2 çay bardağı süt
    1 çay kaşığı kuru maya
    1 yemek kaşığı yoğurt
    1 adet kesmeşeker
    1 tutam tuz

    Tarifi

    Sütü ılıtıp maya ve şekeri içinde eritin. Daha sonra derin bir yoğurma kabına alıp yoğurt, sıvıyağ, un ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur tutun. Mayalanması için hamuru 20 dakika bekletin.

    Hazırladığınız hamuru 8 eşit parçaya bölün ve tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Sacın üzerinde veya teflon tavada iki taraflı pişirin. Pişirdiğiniz pideleri bir örtü içinde bekletin ki, sertleşmesin.

    Tavuk göğüsünü ince ince uzunlamasına doğrayın. Tavada margarini eritip tavukları pembeleşene kadar kavurun. Üzerine ince ince doğradığınız taze soğan, yeşil biber, pul biber ve tuzu ekleyip, kavurmaya devam edin.

    Kıvırcık yapraklarını ve domatesi küçük küçük doğrayıp hazırladığınız tavuklu karışıma ekleyip pidelerin içine eşit miktarda paylaştırın. Pideyi dürüm şeklinde sararak servis yapın.

    alıntı
#04.04.2009 20:12 0 0 0
  • ellerinize sağlık
#04.04.2009 20:56 0 0 0
  • Güzel tariflerin için saol Bir Dost.
#13.04.2009 12:11 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • Tam benlik bir yemek

    tarif için tesekkürler
#13.04.2009 20:43 0 0 0
  • Teşekkürler...Afiyet olsun
#14.04.2009 12:51 0 0 0
  • tavuklu dürüm süper gider
    eline sağlık
    güzel paylaşım:)
#14.04.2009 13:55 0 0 0