Malzemeler

4 adet tavuk göğüs eti
4 yaprak kıvırcık salata
4 adet taze yeşil soğan
2 adet orta boy domates
3 yemek kaşığı maydanoz (kıyılmış)
2 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Hamuru için:

4 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 çay bardağı süt
1 çay kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet kesmeşeker
1 tutam tuz

Tarifi

Sütü ılıtıp maya ve şekeri içinde eritin. Daha sonra derin bir yoğurma kabına alıp yoğurt, sıvıyağ, un ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur tutun. Mayalanması için hamuru 20 dakika bekletin.

Hazırladığınız hamuru 8 eşit parçaya bölün ve tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Sacın üzerinde veya teflon tavada iki taraflı pişirin. Pişirdiğiniz pideleri bir örtü içinde bekletin ki, sertleşmesin.

Tavuk göğüsünü ince ince uzunlamasına doğrayın. Tavada margarini eritip tavukları pembeleşene kadar kavurun. Üzerine ince ince doğradığınız taze soğan, yeşil biber, pul biber ve tuzu ekleyip, kavurmaya devam edin.

Kıvırcık yapraklarını ve domatesi küçük küçük doğrayıp hazırladığınız tavuklu karışıma ekleyip pidelerin içine eşit miktarda paylaştırın. Pideyi dürüm şeklinde sararak servis yapın.

alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 300
favori
like
share
Nehir Tarih: 14.04.2009 14:55
tavuklu dürüm süper gider
eline sağlık
güzel paylaşım
BiR-DOST Tarih: 14.04.2009 13:51
Teşekkürler...Afiyet olsun
NaZ Tarih: 13.04.2009 21:43
Tam benlik bir yemek

tarif için tesekkürler
SU-PERISI Tarih: 13.04.2009 13:11
Güzel tariflerin için saol Bir Dost.
AYIŞIĞI Tarih: 04.04.2009 21:56
ellerinize sağlık