Malzemeler

4 adet tavuk göğsü (kol kısmı ile birlikte)
1 bardak pirinç
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı sıvıyağı
1 yemek kaşığı fıstık içi
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
4 adet kereviz sapı
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı un
1 bardak su
Tuz
Karabiber

Tarifi

Pirinci ılık ve tuzlu suda ıslatın. Tavuk göğüslerini açın. Dövüp, inceltin. Büyük bir teflon tavada her tarafını kızartın. Kenarda bekletin.

Soğanları sıvıyağda pembeleştirin. Fıstıklarla birlikte pirinci 10 dakika kavurun. Kuş üzümünü atın. Tuzunu, karabiberini ekleyin. Üzerine 1 bardak su koyup, pişirin. Ocaktan alınca dereotunu ilave edip, karıştırın.

Tavukların içine hazırladığınız harçtan doldurun. Açılmaması için, göğsün üst tarafındaki kol kısmından kereviz sapıyla bağlayın.

Tavukları fırın kabına dizin. Üzerine margarini ve 1 bardak suyla karıştırdığınız unu dökün. 175 derecedeki fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.



alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 309
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 13.04.2009 13:09
Harika gözüküyor en kısa zamanda yapıp deneyecegim.