Bademli Keşkül

Son güncelleme: 05.04.2009 00:50
  • noimage

    Malzemeler

    1 litre süt
    200 gr toz şeker
    100 gr nişasta
    2 adet yumurta sarısı
    Çay kaşığının sapıyla çok az vanilya
    1 kahve fincanı çekilmiş file badem


    Tarifi

    Önce tencereyi ocağın üzerine yerleştirin. Sütü içine koyun ve şeker ilave ederek karıştırın. Süt kaynadıktan sonra bademi ve vanilyayı ilave edin. Nişastayı ayrı bir derin kabın içine bırakın.

    2 adet yumurta sarısını nişastanın içine ilave edin. Su ile nişastayı ezerek kaynamakta olan sütün içine ağır ağır karıştırarak koyun.

    2 dakika kaynattıktan sonra ateşten alıp kaselere servis yapın ve soğumaya bırakın. Soğuk servis yapın.



    alıntı
#04.04.2009 20:54 0 0 0
  • Güzel tarifin için teşekkürler Bir dost.
#05.04.2009 00:50 0 0 0