Malzemeler:

6 kırmızı soğan
2 çay bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı domates salçası
Yarım kahve fincanı ayçiçeği yağı
Tuz
150 gr kuzu kıyma
3 domates
2 soğan
Yarım su bardağı pirinç
1'er çay kaşığı karabiber, kuru nane ve kimyon
4 diş sarımsak
Bir kaç dal maydanoz

Malzemeler:

Soğanları soyup üst kısımlarını kapak şeklinde kesin. İç kısımlarını çıkarın. İçi boş soğanları birer tatlı kaşığı ayçiçeği yağı ve tuz ilave edilmiş kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp süzün.

Dolma harcını hazırlamak için soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Domatesleri soyup doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün. Kıymayı derin bir kaseye alın. Soğan, sarımsak, domates, pirinç, bir kaşık salça, tuz ve baharatı ilave edip iyice karıştırın. Soğanların içini dolma harcı ile doldurun. Hazırladığınız dolmaları bir tencereye dizin.

Sos için sıcak su, kalan salça ve ayçiçeği yağını bir kasede karıştırıp dolmaların üzerine gezdirerek dökün. Orta ateşte 20 dakika pişirin. Ocaktan alıp servis tabağına aktarın. Maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.

alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 377
favori
like
share