Zeytinyağlı Pide Yemeği

Son güncelleme: 21.04.2009 17:32
  • noimage

    Malzemeler

    1 su bardağı zeytinyağı
    2 diş sarmısak
    1 çorba kaşığı domates salçası
    1 kg domates
    15 fesleğen yaprağı
    2 litre tavuk suyu
    400 gr bayat pide
    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı:

    Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin ve küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları temizleyip kıyın. Pideyi küçük küçük doğrayın.

    Zeytinyağını tencerede ısıtıp kıyılmış sarımsakları soteleyin. Domates ve domates salçasını ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin.

    Bir tencerede tuz ve karabiber ilave edilmiş tavuk suyunu kaynatıp pide ekmekleri ve domatesli karışımı ekleyin. Orta ısıda 2-3 dakika pişirin. Ocaktan alıp fesleğen yapraklarını ilave edin. Tencerenin kapağı açık olarak soğumaya bırakın.

    Zeytinyağlı pide yemeğini servise sunmadan hemen önce her servis tabağının içine 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ilave edin. İsteğe göre sıcak, ılık ya da soğuk servis yapın.


    alıntı
#04.04.2009 23:46 0 0 0
  • Teşekkürler.
#21.04.2009 17:32 0 0 0