Malzemeler

1 su bardağı zeytinyağı
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 kg domates
15 fesleğen yaprağı
2 litre tavuk suyu
400 gr bayat pide
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin ve küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları temizleyip kıyın. Pideyi küçük küçük doğrayın.

Zeytinyağını tencerede ısıtıp kıyılmış sarımsakları soteleyin. Domates ve domates salçasını ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin.

Bir tencerede tuz ve karabiber ilave edilmiş tavuk suyunu kaynatıp pide ekmekleri ve domatesli karışımı ekleyin. Orta ısıda 2-3 dakika pişirin. Ocaktan alıp fesleğen yapraklarını ilave edin. Tencerenin kapağı açık olarak soğumaya bırakın.

Zeytinyağlı pide yemeğini servise sunmadan hemen önce her servis tabağının içine 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ilave edin. İsteğe göre sıcak, ılık ya da soğuk servis yapın.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 338
favori
like
share
COCO Tarih: 21.04.2009 18:32
Teşekkürler.