Malzemeler:

1 kg (dana buttan kesilmiş) kuşbaşı et
5 soğan
5 diş sarımsak
1 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 su bardağı nartanesi
1 su bardağı file badem
7-8 dal maydanoz
1 kase kızarmış patates
Tuz, karabiber

Malzemeler:

Soğan ve sarımsakları temizleyip doğrayın. Maydanozun yarısını kıyın.
Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin.

Eti ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin. Sıcak suyu üzerine döküp tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin. Et suyunu çekmemişse kapağını açıp 5 dakika daha pişirin.

Tuz, kekik, karabiber, nar taneleri, badem, kıyılmış maydanoz ve pul biberi ilave edip karıştırın. Ocaktan alın.

Servis tabağına alıp maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Kızarmış patatesle birlikte sıcak servis yapın.


alıntı

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 335
favori
like
share
M.Kutsi Çil Tarih: 08.04.2009 08:25
Nar,badem ve eti,aynı tabakta düşünemiyorum.Mandalina ile ekmek yiyen bir arkadaşımı hatırlattı bana.
SU-PERISI Tarih: 08.04.2009 01:27
Söz hangimiz önce yaparsak haber edecegiz.
BiR-DOST Tarih: 08.04.2009 01:06
SU-PERISI sen dene ben de yapayım güzel olursa :72:
SU-PERISI Tarih: 07.04.2009 18:50
Tarif için teşekkürler Bir dost narlı nasıl olur acaba denemek lazım.