malzemeler:
pandıspanya için:
4 yumurta
4 çorba kasığı toz seker
2 çorba kasığı mısır nişastası
3 çorba kasığı un
1 çay kasığı limon suyu
yapılışı:
yumurta sarılarını akını ayırın. aklarını 2 çorba kasığı seker ile kar beyazı olana kadır çırpın. baska bir kapta yumurta sarılarını 2 çorba kasığı toz sekerle 3 dakika iyice çırpın biraz yoğunlassın ve beyaza yakın renk alsın.
yumurta sarısını akın ıçıne tahta ksıkla karıstırarak ekleyin biraz karıstırın. unu ve nısastayı karıstırın ikiye ayırın eleyerek ekleyin tahta kasıkla yavaşça karıstırın. dibi yağlanmıs kelepçeli 22 cm. kalıba dökun.
165 derecede pisirin. çok güzel kabardı.



nane kreması için:

taze naneyi ayıklayın yıkayın iyice kıyın. 1,5 su bardağı sutu kaynatın altını kapatın. içine 4 çorba kasığı dolusu naneyi ekleyin karıstırın. ağızını kapatım 10 dakika demleyin. rengi az çıkacak. suzun. soğuyunca içini bir çorba kasığı mısır nişastası, 1 yumurtanın sarısı, 3 çorba kasığı seker ve 3 parça beyaz çikolata ekleyin. karıstırarak pisirin. mikserle iyice çırpın.
pasta ara kreması için:
200 ml süt kreması . yörsan marka deneyin.
1 kalıp bitter çikolata.
bitter i benmarı usulü eritin. içine kremayı ekleyin. mikserle iyice çırpın yoğunlasınca kullanın.

pandıspanyayı üçe bölun. aralarını sekerli sut ile ıslatın vb.
bitter li kremayı surun. aralarına çikolata parçası serpin bolca.
en üstünü ve kenarlarını nane kreması ile kaplayın. üzerine rendelenmis beyaz çikolata ve kenarlarını bitter çikolata ile susleyin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 418
favori
like
share
Yasashii Kioku Tarih: 05.04.2009 19:02
:78: cok güzel görünüyor