Bıçaklar genellikle av hayvanlarının değerlendirilmesi,parçalanması ve derisinin yüzülmesi için kullanılır,bıçakların kullanılması yeterli derecede el becerisi ister,bıçakların ergonomik sap uzunluğu 12-13 cm.civarındadır,ağız yapısı için ise uzunluk ve model tüketici isteğine göre belirlenir,bıçak terminolojisinde kesici kısma namlu denirken sap kısmınada kabze,aradaki koruyucu parçayada gart denir.

En çok kullanılan bıçaklar:

1. Av Bıçağı



Özellikleri: Sabit namluludur.
Namlu uzunluğu yaklaşık olarak 8 ile 15 cm. civarındadır


2.Kilitli cep çakısı




Özellikleri: Katlanabilir cep çakısı olarak,ekseriyetle parçalama veya yüzme gibi uygulamalarda kullanılan bıçaklar anlaşılır,bu çakıların ağızları arkadaki kilitleme mandala basılmadan kapanmaz.


3.Büyük av hayvanı bıçağı:



Özellikleri: Yaklaşık 3 cm. genişlikte,sabit namlulu,uzunluğu 30-40 cm. kabza kolu koruma parçalıdır.(A)

Dikkat: Av bıçaklarının taşınması,bulundurulması ve avda kullanılması ülkemizde 2521 sayılı kanunla düzenlenmiştir.


alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1024
favori
like
share