Av Bıçakları

Son güncelleme: 05.04.2009 14:20
  • Bıçaklar genellikle av hayvanlarının değerlendirilmesi,parçalanması ve derisinin yüzülmesi için kullanılır,bıçakların kullanılması yeterli derecede el becerisi ister,bıçakların ergonomik sap uzunluğu 12-13 cm.civarındadır,ağız yapısı için ise uzunluk ve model tüketici isteğine göre belirlenir,bıçak terminolojisinde kesici kısma namlu denirken sap kısmınada kabze,aradaki koruyucu parçayada gart denir.

    En çok kullanılan bıçaklar:

    1. Av Bıçağı

    noimage

    Özellikleri: Sabit namluludur.
    Namlu uzunluğu yaklaşık olarak 8 ile 15 cm. civarındadır


    2.Kilitli cep çakısı

    noimage


    Özellikleri: Katlanabilir cep çakısı olarak,ekseriyetle parçalama veya yüzme gibi uygulamalarda kullanılan bıçaklar anlaşılır,bu çakıların ağızları arkadaki kilitleme mandala basılmadan kapanmaz.


    3.Büyük av hayvanı bıçağı:

    noimage

    Özellikleri: Yaklaşık 3 cm. genişlikte,sabit namlulu,uzunluğu 30-40 cm. kabza kolu koruma parçalıdır.(A)

    Dikkat: Av bıçaklarının taşınması,bulundurulması ve avda kullanılması ülkemizde 2521 sayılı kanunla düzenlenmiştir.


    alıntı
#05.04.2009 14:20 0 0 0