malzemeler (4 kisilik icin)

Yarım su bardagi pirinc
2 adet kapak
4-5 adet taze sogan
yarim demet dereotu
6-7 dis sarimsak
yarim kilo süzme yogurt
yarim su bardag sivi yag
Yarim demt maydanoz
Tuz,kirmizi pulbiber

Yapilisi

Taze soganlari kücük bir sekilde dograyip sivi yagda 2
dakika kadar kavurun...Kabaklari soyup, rendeleyerek
soganli karisima ilave edin ve 2 dakika daha kavurun..
Pirincleri yikayip bu karisima ilave edip üzerini hafifce
su asicak sekilde su ekleyip pirinc suyu cekene kadar
kisik ateste pisirin...Suyunu iyice cekince tuzunu ayarlayip
kiyilmis maydanoz ve dereotunu ekliyoruz,Karistirip
sogumaya birakiyoruz..
Diger tarafta ise süzme yogurda dövülmüs sarimsaklari
ekleyip bu elde ettigimiz karisimida kabakli malzemeye
ilave edip üzerine pul biber serpip servis yapabiliriz..
Güzel bir soguk meze tavsiye ederim...
deneyenlere afiyet olsun....

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1193
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 00:38
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 24.02.2006 23:09
Ellerinize yüreğinize sağlık.Yapanlara afiyet olsun.
refik Tarih: 19.01.2006 10:19
paylaşımların için teşekkürler ellerine sağlık
ens_selman Tarih: 28.12.2005 03:03
çok teşekkürler güzel paylaşım için
masarac Tarih: 28.12.2005 02:44
Paylaşma isteğiniz neticesinde verdiğiniz emeklerinizin hepsine tek tek teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun [
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 13:27
Ellerine saglık teşekkürler afiyet olsun :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 12.12.2005 11:24
tarif için teşekkürler eline sağlık
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 10:23
Ellerine saglik arkadasim
PALADAYI Tarih: 22.09.2005 00:16
Ellrine sağlık kardeşim :3: