Malzemeler;
*Hazır böreklik yufka,
*Süt,
*Sıvıyağ,
İç malzemesi;
*Kıyma,
*Soğan,
*Tuz, karabiber
Üstüne sürmek için;
*Yumurta sarısı
*Su
Hazırlanışı;
1.Öncelikle, kymayı, çok ufak doğranmış soğanı, tuz, karabiber veya dilediğiniz baharat ile beraber kavurarak pişirin.
2.Yufkaları dört eşit üçgen parçaya bölün. Her bir parçanın üstüne süt ve sıvıyağ karışımından fırça ile sürün.
3.Yağladığınız yufka parçasının geniş kenarına kıymalı içten serpin ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu kendi etrafında spiral şeklinde sarıp, açık kalan ucu alt tarafa büküp birleştirin.
4.Her bir bireğin üstüne çok az miktarda su ile gevşettiğiniz yumurta sarısını yine fırça yardımı ile sürdükten sonra, önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun.

ben üzerine yoğurtlu sarımsak yapıyorum arkadaşlar birde çok az tereyağlı salça ekliyorum üzerine mantı gibi oluyor ;)

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 969
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 07.04.2009 00:51
Bende yufkaların üzerine sürmek için yogurt,yumurta ve sıvıyag yapıyorum pişince sarımsaklı yogurt ve sosla harika oluyor.Eline saglık Ayışığı.