Malzemeler;
*125 gr oda sıcaklığında tereyağı,
*3 adet yumurta,
*200 gr krema,
*2 çorba kaşığı yoğurt,
*1 çay kaşığı tuz,
*1 paket kabartma tozu,
*2 su bardağı un,
*2 çay bardağı mısır unu,
*1 çorba kaşığı haşhaş tohumu,
*1 su bardağı doğranmış kokteyl yeşil zeytin( Biberli zeytin ). Doğranmış yeşil veya siyah zeytinde olabilir.
Hazırlanışı;
1.Yumurtaları iyice çırptıktan sonra, tereyağı ve kremayıda ekleyerek çırpmaya devam edin.
2.Karışıma sırası ile yoğurt ve tuzu da ekleyerek çırptıktan sonra un, mısırunu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve tekrar çırpın.
3.Son olarak zytin ve haşhaşı ekleyerek kaşıkla karıitırdıktan sonra, sıvıyağ ile çok hafif yağladığınız boton kek kalıbına veya azru ettiğiniz bir kek kalıbına dökün.
4. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kürdan yöntemi ile pişip pişmediğini kontrol ederek pişirin.
5. Piştikten sonra fırından çıkararak, yağlı kağıt serili bir zemin üstüne kalıbıyla beraber ters çevirin ve bu şekilde soğutun. İyice soğuduktan sonra kalıptan çıkararak, servis tabağına alın. Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 371
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 17.04.2009 11:28
Tarif için teşekkürler canım.
AYIŞIĞI Tarih: 09.04.2009 01:43
bende yapıyorum canım gerçekten güzel oluyor
İCEMİNE Tarih: 09.04.2009 01:23
Teşekkürler bunu bende yapıyorum içine kekikde koyuyorum ayrıca kekin yarısını kalıba koyup arasına kornişon turşuda koyup üzerine tekrar kek hamuru koyuyorum nefis oluyor.