Kafesli Otlu Börek

Son güncelleme: 06.04.2009 23:53
  • noimage

    malzemeler;
    * 125 gr margarin,
    * 4 çorba kaşığı yoğurt,
    * 1 yumurta,
    * 1 paket kabartma tozu,
    * Aldığı kadar un,
    * 1 su bardağı kadar rendelenmiş beyaz peynir,
    * 1 su bardağı kadar kaşar peyniri rendesi ile tulum peyniri karışımı. ( istediğiniz herçeşit peyniri
    kullanabilirsiniz.)
    * 1/2 demet maydanoz
    * 1/2 demet dereotu,
    * 4-5 dal yeşil soğan,
    * 1yumurta ( üstü için )
    * 1 su bardağı süt
    Hazırlanışı;
    1. Margarin, yoğurt, 1 yumurta ve kabartma tozu ile aldığı kadar unu yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
    2. Diğer tarafta maydanoz, dereotı ve yeşil soğanı ince ince doğrayalım.Peynirlerle karıştırarak harmanlayalım.
    3. 28 cm çapındaki kelepçeli kalıbımızı yağlayıp hafifçe unlayalım. Hamurdan üstüne şerit yapmak için ufak bir topak
    ayırdıktan sonrageri kalanı kalıbımıza yayalım. Hamuru kalıbın yanlarına doğru hafifçe yükseltelim. Orta kesimler biraz daha çukur kalsın. ( burada kelepçeli kalıp yerine yuvarlak herhangi bir tepsi yada borcam kullanabilirsiniz. )
    4. Hazırladığınız peynirli ve otlu karışımın tamamını hamurun üstüne düzgünce yayın.
    5. Hamurdan ayırdığınız parçadan ince şeritler yaparak iç malzemesinin üzerine resimdeki gibi kafes kafes olacak şekilde yerleştirin.


    6. 1 yumurta ve 1 su bardağı sütü ayrı bir kapta karıştırarak hazırladığınız hamurun üzerine dökün.

    7.Önceden ısıtılmış 180' fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet Olsun.
#05.04.2009 19:03 0 0 0
  • Tarif için teşekkürler Ayışığı.
#06.04.2009 23:53 0 0 0