Malzemeler;
*1 kg havuç
*2 çorba kaşığı zeytinyağı
*200-250 gr yoğurt ( arzuya göre artırılıp, azaltılabilir)
*2 diş dövülmüş sarmısak
*tuz
Hazırlanışı;
1.Havuçları yıkayın ve üstünü ince bir şekilde soyun. Soyucu /doğrayıcı aletle boylamasına ince ve uzun şeritler halinde doğrayın.
2.Zeytinyağı ve tuz ile birlikte, havuçlar yumuşayıncaya kadar kavurun.
3.Yumuşayan havuçların iyice soğumasını bekleyin.
4.Sarmısakları yoğurt ile birlikte çırpın ve soğuyan havuçlara katarak karıştırın.
5.Servis tabağına alacağınız havuç yoğurtlamasını, ince doğranmış maydonoz ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 596
favori
like
share
AYIŞIĞI Tarih: 07.04.2009 02:25
sağolasın canım
SU-PERISI Tarih: 07.04.2009 01:11
Çok güzel oluyor eline saglık hayatım.