Malzemeler;
*1/2 kg iki kere çekilmiş köftelik dana kıyma,
*1 yumurta,
*1 orta boy soğan rendesi,
*3 adet orta boy patates ( çiğ olacaklar ve rendenin ince tarafı ile rendelenmiş olacaklar )
*1 kahve fincanı un,
kırmızı biber, karabiber, tuz.( Arzuya göre miktarları belirlenebilir. )
Kızartma için sıvı yağ.
Hazırlanışı;
Tüm malzeme güzelce yoğurulur. Streç folyo içerisine mir miktar köfte konur ve strece sarılarak yuvarlanır ve uzatılır. Bu şekilde Adana Kebap şekli verilir. Daha sonra kızgın yağa atılarak kızartılır. Kızartılan köftelerin yağı, havlu peçete üstüne konarak yağı çektirildikten sonra servis yapılır, Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 481
favori
like
share